Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. december

Ezen a héten is számos érdekes témát hozunk nektek 2004-ből! Hírlánc című adásunkban a nyílt nap tapasztalatairól, és az akkoriban aktuális kérdésekkel foglalkozunk majd, aztán egy egri városképet ajánlok figyelmetekbe, melyben jócskán találunk eltéréseket a mai állapothoz képest. Szigethy Eszter portréfilmjéből egy figyelemreméltó embert ismerhetünk meg, később pedig Posta Mariannával beszélgetünk a sikeres pályázatáról és jövőbeli terveiről. Mindemellett egy igazán rendhagyó és kreatív sütögetésre is meginvitállak benneteket, úgyhogy maradjatok velünk! 

Írta:Maróczi Bianka

Hírlánc /2004.12.03./

Milyen szakok voltak kelendőbbek 2004-ben? Miért fontos egyáltalán megtartani a nyílt napokat és tájékoztatni a leendő hallgatókat? Mindenre választ kapunk ebből az összefoglalóból, melyben egyetemünk (akkor még főiskolánk) tanárai, munkatársai is megszólalnak, illetve az érdeklődőket is megkérdeztük arról, mik a tapasztalatok a tájékoztatás kapcsán. Az fiatalokat leginkább az érdekelte, hogyan lehet majd elhelyezkedni az egyes szakokkal, illetve vannak-e külföldi kapcsolatai az egyemnek. Nagy újdonság volt, hogy a főiskolán egy egyetemi szak indult, az informatikus könyvtáros, melyre szintén nagy volt az érdeklődés.

Ezt látni kell!: Eger /2004.12.10./

A felvételek láttán könnyen elfoghat minket a nosztalgikus érzés, hiszen Eger rengeteget változott a videó készítése óta. A múltidézés mellett információkat kapunk a város nevezetességeiről, történelmi eseményeiről, illetve láthatjuk Eger olyan rejtett zugait, melyeket eddig talán nem volt lehetőségünk felfedezni. Egyetemünk épülete és berendezése is változásokon esett át, de természetesen máig megőrizte jellegzetességeit, a díszterem pedig látszólag háborítatlanul átvészelte az éveket. Figyelmes nézőink megtudhatják, mit szimbolizál a díszterem mennyezeti freskója, és azt is, miért lett Egri bikavér az egyik kedvenc borunk neve.

Élethangok - portréfilm /2004.12.14./

Egy igazán különleges embert ismerthetünk meg Szigethy Eszter által, aki egy keleti zenei mesterről készített portréfilmet a múltban. Aktualitása azonban máig van, hisz rohanó világunkban fontos néha megállnunk és befelé figyelnünk egy kicsit. Amellett hogy megtudhatjuk, milyen fontosak a hangok életünkben, tanácsot kapunk az öngyógyításhoz, és különböző, számunkra talán szokatlan hangszert is megismerhetünk a kisfilmben. Kedves nézőink, fogadjátok hát szeretettel a Jeszenszky Istvánról készült portréfilmet, és engedjük át magunkat a hangok erejének.

Sütifilm - animáció /2004.12.17/

Melyik háziasszony ne gondolkodott volna már azon, hogy a sütemény majd csak fogja és megsüti magát? Deli Éva, egykori hallgatónk animációs kisfilmje által ez most valósággá válik, és tulajdonképpen meggyúrja magát a tészta, elkészíti magát az édesség. Kreatív, humoros és még egy szuper recepttel is gazdagodhatunk a videó által.

Irodalmi pályázat nyertese Posta Marianna /2004.12.17./

Posta Mariannával, harmadéves magyar-kommunikáció szakos hallgatónkkal készült interjú, az I. Eszterházy Károly Főiskola és Miskolci Egyetem által kiírt irodalmi pályázat 1. helyével kapcsolatban. Kérdeztük az előzményekről, illetve az őt körüllengő érdeklődésről is, valamint arról, mik a jövőbeli tervei, hogyan tovább. Ekkor még gondolni sem mert önálló kötetre, viszont azóta már, 2006-ban, megjelent egy önálló verseskötete is Szemhatárátkelés címmel az egri Líceum Kiadó gondozásában.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video