Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. szeptember

2006 szeptemberéből hozok nektek egy pár ajánlót, de fontos hozzátennem, hogy ezeken kívül is sok érdekes felvételt tartogat ez a hónap, úgyhogy nézzetek körül figyelmesen! Elősként egy néptánctalálkozóra invitálok mindenkit, ahol nemzetközi szinten bizonyították a csapatok egymásnak, hogy egyikük néptánca sem színtelenebb a másiknál. Majd Szilágyi Andorral, volt hallgatónkkal beszélünk Mansfeld című filmjéről, mely garantáltan kedvet hoz a megtekintéséhez sokatoknak! Hírlánc című adásunkban sok témát érintünk, így arra is érdemes vetni egy pillantást, majd egy kedves, animációs filmet ajánlok nektek. Végül „Kincs, ami van” címmel nézzétek meg az Egerszalóki termálfürdő rövid történetét, a modern fürdő felépülése előttről. Jó szórakozást mindenkinek!

Írta:Maróczi Bianka  

A XVIII. Agria Nemzetközi Néptánctalálkozó gálaműsora /2006.09.08./

Egy táncos mulatságot ajánlok figyelmetekbe ezúttal, melyben a különböző népek hagyományos táncait láthatjuk, illetve Polgár Lilla lenyűgöző énekét hallhatjuk. A XVIII. Agria Nemzetközi Néptánctalálkozó kiváló lehetőség volt arra, hogy megismerjük egymás népi táncait, öltözeteit, és ez a videó nagyszerű arra, hogy lássuk a különbségeket, esetleg hasonlóságokat ezekben a hagyományokban. A hangulat fantasztikus volt ez látszik a táncosokon is, úgyhogy gyertek, nézzük meg együtt az előadásokat!

Mansfeld - volt hallgatónk, Szilágyi Andor új filmje /2006.09.22./

Szilágyi Andor régóta érlelődött alkotása ez, mely Mansfeld Péter történetét dolgozza fel. Megkérdeztük a rendezőt, az indíttatásról és az alcím valódi jelentéséről is hallhatunk, emellett a főszereplővel, Fancsikai Péterrel is beszélgettünk a szerepről és belső gondolatairól a filmmel kapcsolatban. Ajánlom az interjút azoknak is, akik látták már a filmet, mert meghozza a kedvet az újra nézéshez, aki pedig nem látta, annak kedvcsináló ez a kis videó!

Hírlánc /2006.09.29./

Ezúttal is egy érdekes témákkal teli Hírlánc adást ajánlok nektek, melyben betekintést kapunk a 14. Reklámkonferenciába, ahol a hazai marketingkommunikációs ágazat szakemberei tartottak előadásokat. Kiderül, milyen lenne a világ autók nélkül, és két kerékre pattanunk a bringás napon, melyről szintén többet tudhattok meg a videóból. Emellett szó lesz a főiskolán induló bábszínész képzésről, a filmklubokról, a Global Cooking Night-ról és a Tech-Dayről is. Mindenki megtalálja a magának való témát ezt garantálom!

Miért vannak sötét foltok a Holdon? – animációs film /2006.09.19./

Gyurkó Noémi érdekes témájú animációját láthatjátok, melyben választ kapunk a kérdésre: Miért vannak sötét foltok a holdon? A kreatív ötlet és az ügyes animáció miatt mindenképp érdemes vetni rá egy pillantást, már csak azért is, mert napjainkban szintén rendkívül kedvelt technikává vált a kevés mozgással, de kifejező módon meganimált történet. Mindenkinek feltétlenül ajánlom!

Kincs, ami van /2006.09.22./

Az Egerszalóki termálfürdő történetéről szól ez a kis anyag, melyben a fürdő épülete még éppen csak épülni kezdett, és csupán kisebb medencék fogadták a fürdőzni vágyókat. Hallhatjuk, hogy mit szólnak hozzá a vendégek, és milyen jótékony hatásait ismerik a víznek, illetve képekben láthatjuk az akkori állapotokat, melyeket ma talán elképzelni sem tudnánk. Érdemes megtekinteni milyen terveik voltak akkor az épülettel kapcsolatban és mik valósultak meg ebből, illetve összehasonlíthatjuk melyik állapot volt jobb vagy rosszabb. A nosztalgia miatt mindenképp érdemes megnézni!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video