Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. június

Ebben a hónapban nem is egy kiállítással és érdekességgel készültünk. 2007 nyarának első hónapja kulturális programokban gazdag volt, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódást. Elsőként a Szent Erzsébet emlékévére állított kiállításba nyerhettek bepillantást, majd az egri festő, Ziffer Sándor festményeit mutatjuk be. Ezek mellett egy roppant érdekes kísérleti etűdöt nézhettek meg a múltból. Végül pedig az első Eszterházy Károly Főiskola által szervezett Kutatók éjszakájának terveivel ismerkedhettek meg. 

TTK tervek a kutatók éjszakájára /2007.06.08./

Egy Európai pályázatnak köszönhetően egyedülálló módon megrendezésre kerül szeptember utolsó péntekén a természettudományokat népszerűsítő Kutatók éjszakája az Eszterházy Károly Főiskolában, ahol a hétköznapi emberek megismerkedhetnek a tudomány különleges és szórakoztató oldalával. Az Eszterházy Károly Főiskola PHD Főiskolai docense és adjunktusa, Dr. Orosz Gyuláné és Dr. Szilágyi Ibolya ismerteti, hogy milyen tervekkel készülnek. A programsorozat alatt számos látványos előadáson lehet részt venni, lesz többek között fény kavalkád, lézer show koncertekkel kombinálva vagy éppen kutatók kocsmája. A főiskolai tanszékek összefogva lehetővé tette, hogy ilyen érdekes programok legyenek.

Awakening – etűd /2007.06.05./

Ha szeretnél egy etűdöt megnézni a múltból és érdekel a kísérleti filmek világa, akkor jó helyen jársz! Az Awakening egy fiú felkelését mutatja be kívül és belül nem mindennapi módon. Különböző technikák és stílusok keverednek a 4:3-as képarányos filmben.

Ziffer kiállítás a várban /2007.06.01./

Ziffer Sándor egri festőművész jellegzetes festményeivel a Vad színek Egertől Nagybányáig című figyelemre méltó kiállítás keretei között ismerkedhetnek meg a látogatók. Nehéz lenne egy irányzatba sorolni műveit és nem is nagyon lehet, hiszen szabad festő volt ő is, de leginkább az expresszionizmus volt rá a jellemző. A zifferi festészet sajátosságait bemutatja H. Szilasi Ágota művészettörténész.

Képekben – Csontváry alkotás érkezése a Vármúzeumba /2007.06.29./

Egy olyan folyamatot mutat be, amelyet nem minden nap láthat az ember. Hogyan szállítanak és értékes Csontváry festményt egyik múzeumból a másikba? Ez a videó végigköveti a szállítmány érkezését. Hatalmas odafigyelést és körültekintést igényel egy festmény kibontása, hogy az ne sérüljön meg. Az Öreg halász biztonságos kihelyezését követhetjük nyomon.

Szent Erzsébet kiállítás a Kápolnában /2007.06.01./

Szent Erzsébet emlékévében elengedhetetlen a főiskola Kápolnájában. Mind a kiállítás, mind a videó tiszteltet tesz az 1207-ben született Szent Erzsébet előtt. Nevének jelentéséhez hűen egész életében az irgalmasság hét cselekedetét gyakorolta, szeretete határtalan volt. Megismerkedhetünk a hozzá fűződő számtalan legendák egyikével. Bemutatja nem csak Erzsébet gyerekkorát, de egész életébe bepillantást nyerhetünk. A mindössze 24 évet élt Erzsébetet halála után 4 évvel IX. Gergely pápa szentté avatta.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video