Utazz velünk vissza a múltba! – 2008. június

Igazi múltidéző hónap 2008 júniusa! Eger város történelmének meghatározó csatáiról, fürdőhelyeinek érdekes történeteiről, valamint az egri vár kazamatájának rejtelmeiről is szó lesz ajánlónkban. A históriás videók mellett a jelenbe is visszatérünk egy kicsit, hiszen a Varázstorony Csillagdájában izgalmas kísérletek zajlanak. 

Az egri kazamata rejtelmei (2008.06.03)

Az egri vár földalatti erődrendszeréről készült rövid ismeretterjesztő kisfilmben Zayné Vasas Anna tárlatvezető narrációjában pillanthatunk bele mélyebben a vár ezen részének történelmébe. Izgalmas infókat tudhatunk meg például a tüzes kerékről, választ kapunk arra is, hogy miért tölt be különösen fontos funkciót a dupla lépcsősor a kazamata mélyén.

Csillagda (2008.06.04)

Jókedvűen tanulni a legjobb. A nagyobb szórakoztató kísérletek megvalósítására kevés lehetőség nyílik az iskolákban, ezt a hiányt pótolja az Eszterházy Károly Főiskola Varázstornyában lévő Csillagda. Az érdeklődők végig követhették a bemutatók során, hogy például miként keletkezik a villám, napelemmel működő játékokat próbálhattak ki, valamint a fénytörés tulajdonságaival is megismerkedhettek egy mágnestábla segítségével.

Egri utca kövek (2008.06.04)

A forró nyári napokon mindenkinek jól esik egy hűsítő csobbanás a strandon. Ezen videóban az egri fürdőhelyet vesszük górcső alá. Több ízben tudhatunk meg érdekes infókat a strand régmúltjáról, illetve a Török fürdőről készült múltidéző narrációban is várnak ránk érdekességek.

Harcosok(k) Klubja – A Végvári vitézek élete (2008.06.06)

Magyarország történelmében jelentős mérföldkőnek számít az 1526-os mohácsi vész, valamint az Eger városában dúló 1552-es csata is. A 16.században ennek hatására kialakult a végvéri katonaság vagy ahogyan abban a korban hívták a „vitézlő nép”, kiknek életéről a helyi Vitézlő Oskola tart nekünk egy ismertetőt, valamint védekező stratégiákról és lovagregényekről is szó lesz az interjúban.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video