Utazz velünk vissza a múltba! – 2009. május

2009 májusa kiállítások hadát hozta el nekünk, többek közt olyan nagy nevekkel, mint Szilágyi Rudolf, Bukta Imre és Szirtes János. A képzőművészek lenyűgöző tárlataikkal tették színesebbé a tavaszi hónapot, illetve gyarapították tovább főiskolánk hírnevét. Májusi blokkunkban nem csak művészettel foglalkozunk, hanem például hasznos információkat kapunk a diákhitelről is, ami több ezer tanulót érint évente. Tartsatok velünk!

 

Szilágyi Rudolf kiállítása (2009.05.08)

A megpróbáltatások megjelenítése mindig is nagyon fontos volt Szilágyi Rudolf képzőművész számára ezért alkotásaiban gyakorta jelenik meg a járókeret szimbólum. Művészete olyan értékeket képvisel, amelyekkel rengeteg ember tud azonosulni, egyediek és megismételhetetlenek. Érdemes megnézni a videót, hiszen egy nem mindennapi tárlatnak lehetünk szemtanúi.

Köz-tudat – A diákhitel (2009.05.08)

https://www.youtube.com/watch?v=Nxxf5OWLc4g Minden évben több ezer tanulót érint a diákhitel kérdése. Ezen videóval szeretnénk segíteni azoknak, akik gondolkodtak a diákhitel igénylésén, kérdések merültek fel bennük a folyamattal kapcsolatban. Bár nem teljes mértékben frissek ezek az információk, az alapkérdésekre azonban több ízben is választ kaphattok.

Mostan színes tintákról álmodok – Kovács Zsolt üvegfestő portréfilm (2009.05.08)

Eleinte csak kisebb vásárokban találkozhattunk Kovács Zsolt üvegfestő alkotásaival, aki mára már kinőtte a kispiacokat és nagyobb babérokra igyekszik törni. 2013-ban egy könyve is megjelent Üvegfestés – Vadvirágok címen, amelyben technikai sajátosságokat is ismertet az olvasóval. A róla készült portréfilmben pedig további érdekességeket tudhatunk meg magáról az alkotótól, művészetéről és az odáig vezető útjáról.

Matematika a művészetben (2009.05.15)

Matematika és művészet? Mégis hogyan jön össze a kettő? Sokan úgy vélik a kettőnek nagyon kevés köze van egymáshoz és aki a művészeteknek él, már nem is lehet zseni egy reál tantárgyból. Balla Zsuzsa főiskolai hallgató rántja le a leplet az igazságról és tárja elénk, hogy miként is egészíti ki egymást a két terület.

VIII. Nyílt tér vizuális alkotótelep kiállítása a kis zsinagóga egri kortárs galériában (2009.05.19)

Ha azt mondom mezőgazdaság, mi jut eszedbe? Munkás emberek, haszonállatok, mezőgazdasági gépek és a többi. És ha azt mondom, hogy mezőgazdasági művészet? Na ez már egy érdekesebb vonulata a témának, amit hűen taglal a videóban bemutatott tárlat, valamint Bukta Imre főiskolai docens és Szirtes János képzőművész hozzáfűzött narrációja is.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video