Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. március

Ez a hónap is izgalmas és sokszínű volt a főiskola életében. Készült egy hosszabb, személyesebb hangvételű interjú Tényi István filmrendezővel, aki megosztja velünk tapasztalatait ennyi év távlatából is, majd hallgatóink angliai szakmai gyakorlatába lesünk bele, és kérdezzük őket a gyakorlat nehézségeiről és pozitívumairól. Végigkísérjük a hallgatókat egy lidérces fáklyásmeneten, majd jelképesen véglegesen is elűzzük a telet a kiszebábégetéssel. Szintén hallgatóinknál maradva az egészséges táplálkozásról és a diákmunkáról is kérdezzük őket, melyek örökké aktuális kérdései maradnak a hallgatók életének.

 

Hallgatóink az egészséges életmódról - magazin /2005.03.22./

Az egészséges életmód és étkezés már hosszú évek óta foglalkoztatja az embereket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy már 2005-ben étkezési és sportolási szokásaikról kérdeztük hallgatóinkat. Az egyetemi/főiskolai évek nem feltétlenül kedveznek az egészséges életmód fenntartásához, leginkább az időhiány miatt, de nem is lehetetlen hogy beépítsük életünkbe. Az évek alatt valószínűleg nem sokat módosultak a válaszok, de nézzük meg, milyen életmódot követtek akkoriban hallgatóink.

Dolgoznak-e a főiskolások – magazin /2005.03.18./

Megoszlanak a vélemények arról, kell-e egy egyetemistának/főiskolásnak dolgoznia tanulmányai mellett, ez azóta sem változott. Van, akinek az órák mellette ideje nincs, van, aki egyszerűen csak nem találta még meg a megfelelő helyet, és van olyan is, akinek elég a szülői támogatás. A hallgatóknak a kollégiumi vagy beutazási díjak mellett az étkezést és természetesen a bulizást is fizetniük kell, nem beszélve egyéb költségekről. Hogy oldották meg a kiadásokat 2005-ben? Az alábbi körkérdésben kiderül.

Plymouth - EKF hallgatók angliai szakmai gyakorlaton /2005.03.01./

2004 őszén, a gazdaságtudományi intézet hallgatói lehetőséget kaptak egy angliai szakmai gyakorlatra, melyről riportfilm is készült. A legtöbb hallgató kacérkodik a gondolattal, hogy pár hónapot, vagy akár egy teljes félévet külföldön töltsön, és a jó hangulat, új környezet mellett tapasztalatot és új ismeretségeket szerezzen. Ilyenkor tágul csak ki igazán a világ előttünk, millió lehetőség nyílik meg, viszont számos nehézségbe is ütközhetünk. Riportfilmünkből kiderül, miért hasznos a külföldi gyakorlat, és mi az, amit mindenképp vegyünk számításba, mielőtt belevágnánk a nagy kalandba. Praktikus tanácsokat kapunk, némely tippek pedig ma is alkalmazhatók, Plymouth csodás városképeiről nem is beszélve! Érdemes vetni rá egy pillantást!

Részünkről a fáklyásmenet - fáklyás felvonulás és kiszebáb égetés az EKF-en /2005.03.08./

Sajnos hagyomány nem lett belőle, de nagyszerű kezdeményezés volt a farsangi felvonulás 2005-ben. Javarészt saját készítésű maszkokkal, jelmezekkel vonultak hallgatóink a Leányka útról a Líceum épülete elé, hogy jelképesen elűzzék a telet. A tűzzsonglőrök előadása külön színesítette az eseményt, és garantáltan senki sem fázott mellettük, később pedig rituálisan elégették a kiszebábot is. Élőben fantasztikus lehetett, de most be kell érnünk ezzel az összefoglalóval, mely lényegében visszaadja a fáklyás menet szertartásosságát.

Filmjeim - beszélgetés Tényi István filmrendezővel /2005.03.01./

Tényi István rendezőt, Balázs Béla-díjas alkotót elsősorban dokumentumfilmjeiről, ismeretterjesztő filmjeiről ismerhetjük. Ebből az igen mély, bensőséges interjúból, választ kaphatunk indulásának körülményeiről, a filmezés korai szakaszának nehézségeiről. Láthatunk bejátszásokat alkotásaiból is, melyek tovább színesítik az egyébként is őszinte, múltidéző baráti beszélgetést, de kérdeztük a díjról is, illetve Balázs Bélához fűződő viszonyáról is.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video