Utazz velünk vissza a múltba! – 2008. március

2008 márciusát a művészetek hónapjának is nevezhetnénk. Film, képzőművészet és zene kapott főszerepet négy héten keresztül, melyek különféle szempontból mutatják be az artisztika világát. Elmerülhetünk Borbás László – Menedék című díjnyertes etűdjének gondolataiban illetve megnézhetjük azt a három hallgatót, akik főiskolánk hírnevét tovább öregbítve szintén kitüntetett mozgóképes alkotással szerepeltek a 36. Független Filmszemlén. Egy rövid bejátszás erejéig bepillantást nyerhetünk Székely Bertalan tárlatába, majd az Egri Vármúzeum szecessziós kiállítását is figyelemmel követhetjük. Végül pedig egy kellemes, latin zenés esttel zárjuk ezt a hónapot.

Menedék – etűd (2008.03.07)

Az etűd a filmművészetben egy röpke cselekvésfolyamatnak az érzelmi illetve gondolati tartalmát, hangulatát eleveníti fel. Borbás László – Menedék című etűdjének tartalma minden akciótól mentes, mégis a képernyőhöz bilincsel minket, hiszen a probléma mellyel foglalkozik hétköznapjainkban is máig jelen van így nem igényel nézőjétől erőfeszítést, hogy azonosulni tudjon vele. Érdemes legalább egyszer megnézni!

Díjnyertes filmeseink (2008.03.07)

Főiskolánk három tehetséges hallgatója díjakkal érkezett vissza a 36. Független Filmszemléről. A 36 film közül 10 alkotás az egri főiskoláról került ki, így méltán lehetünk büszkék volt diáktársainkra. A fiatalok tapasztalataikról, inspirációjukról számolnak be az interjúban, illetve alkotásaikról is megosztanak néhány gondolatot a nézőkkel.

Székely Bertalan kiállítás (2008.03.21)

Székely Bertalan magyar festőművész, aki kiválóan tudta dokumentálni alkotásaiban a magyar történelem eseményeit. Dr. Bakó Zsuzsa művészettörténésszel készült interjújában mélyebb bepillantást ad nekünk a festő életébe és munkásságába, valamint magáról a magyar festészet történetéről is szót ejt.

A szecesszió vidéke, a vidék szecessziója – kiállítás az Egri Vármúzeumban (2008.03.21)

Szecesszió vagyis kivonulás, kitörés. Kitörni a megszokott, jellegzetes és betanult formavilágból, újítani, további értékeket keresni. Ezekkel a szavakkal lehetne a leginkább jellemezni ezt a művészeti mozgalmat. A videóban egy vándorkiállítással találkozhatunk, mely több megyén keresztül hordozza tovább a szecesszió művészetének különlegességét.

Latin vér – az Aquincum – trió latin zene estje (2008.03.28)

A 2008-as Egri Tavaszi Fesztivál résztvevői közt találkozhattunk az Aquincum-trió tagjaival, akik egy latin zenés est keretében muzsikáltak nekünk. Zongora, hegedű és cselló hármasa csendül fel a videóban egy harmonikus, idilli koncert keretében. Igazi relaxáció hallgatni és nem csak a komolyzene szerelmeseinek.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video