Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. április

Izgalmakban és különféle programokban gazdag hónap volt 2004 áprilisa is, most ebből emelnék ki párat számotokra! Elsőként az európai csatlakozás körüli kérdésekről, változásokról kapunk egy átfogó tájékoztatást, és az is kiderül, mennyire tartotta az utca embere előrelépésnek a csatlakozást. Teszünk egy nagy kirándulást az Alpok lélegzetelállító hegyei között, majd fejest ugrunk a húsvéti ünnepkör szokásaiba, hagyományaiba. A Föld napjáról és a rendkívül fontos Natura 2000 programról is beszélünk, majd egy Anyák napi verses etűddel zárnám ajánlómat. Érdemes velünk tartani!


Írta :Maróczi Bianka

Közös Európánk – elemző riportfilm /2004.04.02./

Intézményünk kommunikáció tanszékének hallgatói egy nagyszerű összefoglalót készítettek 2004 tavaszán az Európai parlamentről, illetve hazánk csatlakozásáról. Látszik, hogy van, aki reményteljesen állt az új lehetőségekhez, és van, aki aggódását, bizonytalanságát fejezte ki, de összességében mindenki egyetértett a csatlakozás szükségességéről. Számos kérdésre, aggályra választ kapunk az összefoglalóból, melyben elsősorban Európai képviselőket kérdezünk a változásokról, bővítésekről.

Bakancsot fel! - Kirándulás az Alpokban /2004.04.06./

Alpesi kalandokra invitál minket a kommunikáció szakosok összefoglaló videója ausztriai kirándulásukról. A havas hegyek, csúszós lejtők mellett csodás kilátásban gyönyörködhetünk, illetve a bécsi kitérő során a Schönbrunni kastélyt is megcsodálhatjuk. Mindezek mellett számos érdekességet is megtudhatunk a nevezetességekről, így mindenképp érdemes velünk tartani!

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora /2004.04.09./

A húsvéttal főszerepben készült az alábbi összeállítás, melyben hallgatóinkat kérdeztük húsvéti szokásaikról és a böjtidőszakról. A fiúktól kreatív locsolóverseket hallhatunk, míg a lányok szebbnél-szebb tojásokat díszítettek a programokon. Később Dés László és Eszterházy Péter verses-zenés estjébe kapunk betekintést, akik garantáltan kávéházi hangulatot teremtettek a Művészetek házában. Végül Szűk Balázzsal, intézményünk adjunktusával láthatunk egy hosszabb beszélgetést a Passió filmről, illetve ennek apropójából nyíló kiállításról is. Ajánlom mindenkinek!

Mit tud róla? Április 22 a Föld napja /2004.04.23./

A Föld napja alkalmából stábunk a Kossuth Zsuzsa Gimnáziumban járt, ahol Dr. Kárász Imrénével, Nevelési kabinet vezetővel beszéltünk az ünnepről, és az ehhez kapcsolódó kiállításról, programokról. Baráz Csabával készült egy hosszabb interjú, melyben ismerteti velünk a Natura 2000 program tartalmát és céljait, illetve összegzi mit várnak tőle a jövőben, milyen fontos az összefogás. Végül Schmotzer András nyitóbeszédébe is belehallgatunk, aki kitűnően összefoglalja miért fontos a környező országokkal kialakítani ezt az egységet. Tartsatok velünk!

Írás-kép - József Attila: Mama /2004.04.30./

Szeretném figyelmetekbe ajánlani ezt a nagyszerű formációt, akik József Attila versét feldolgozva, megzenésítve köszöntenek minden édesanyát előre is, Anyák napja alkalmából. Bölkény Gábor, Havellant Szabolcs, Palásti Nikolett és Tiszaváry Blanka alkotják az együttest, előadásul alatt pedig a tavaszi Érsekkertben felvett képekben gyönyörködhetünk. Ajánlom hát szívből József Attila eme mindenki által jól ismert versét az összes anyának!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video