Utazz velünk vissza a múltba! - 2009 október

Rövidfilm egy díjnyertes iskolás rajzáról, fotókiállítás Pilisy Elemér fotóművész munkáiból, paradicsom, szerelem, régi képek Egerről, a camera obscura, mint főszereplő, illetve 1944 Szomolya – címszavakban mindaz, ami azokra vár, akik velünk tartanak 2009 októberébe. Ismét igazán sokszínű és változatos hónapot tudhattunk magunk mögött.

 

Pilisy Elemér - Boldog békeidők kiállítás /2009.10.02/

Pilisy Elemér fotóművész, volt újságíró, 50 év után felhagyott eredeti foglalkozásával, hogy rendszerezze, átválogassa a régi képeket. A 100 évnél is régebbi negatívokat, melyeket ajándékba kapott, vagy vásárolt, felnagyította és helyre hozta. A videóban az Egerről és környékéről származó válogatott képeiből készült kiállításról, illetve szakmájának kezdetéről is beszél.

Kontakte /2009.10.16/

Egy camera obscura segítségével készített rövidfilm. 5 diák gyűrött papírt, buborékot, rongyot és még sok más eszközt felhasználva hozta létre érdekes képeit a camera obscura által vetített Eger város képmásán.

Emlékeztessen benneteket /2009.10.20/

A dokumentumfilm első része az 1944-ben Szomolyán történt eseményeket dolgozza fel. Idős emberek visszaemlékezésivel idézik fel a katonák elszállásolását, bújtatását, a pincében való bujkálást és még sok más megrendítő történetet, melyet ezek az emberek gyerekként éltek meg.

Paradicsomlét /2009.10.06/

Marton Gábor vizsgafilmjében érdekes párhuzamot alkot egy paradicsom és egy párkapcsolat alakulása között. A paradicsom szimbólumként van jelen a rövidfilmben, minél jobban megromlik a pár kapcsolata, a paradicsom is annál meggyötörtebb.

Sztálin kantáta rövidfilm /2009.10.23/

Péter M. László rövidfilmjében egy díjnyertes iskolás rajzának elkészültét dolgozta fel. A filmben végig követhetjük, honnan jött az ötlet és hogyan készült el az alkotás.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video