Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 március

2010 márciusa egy igazán sokszínű kulturális palettát vonultatott fel. Nézőink megismerkedhettek Kárpáti Tamás kulturális és sportújságíró gyűjteményével, melyben olyan kincsek lapultak, mint Örkény zsebórája, Karinthy írógépe vagy éppen Makk Károly rendezői széke. S ha már a filmeknél tartunk, ebben a hónapban nem is egy, hanem három filmrendező - Jancsó Miklós, M. Tóth Géza és Ferenczi Gábor - interjúját is figyelemmel kísérhettük! Emellett még részt vehettünk a Kepes Társaság ülésén és a 2010-es Ünnepi Könyvhéten is. Végezetül pedig, hogy a zene se maradjon ki, az ArtPorello műsorban egy Chopin estet is végig hallgathattunk. Igazán mozgalmas hónap volt, érdemes felidézni!

Hungarikonok először együtt, Egerben Kárpáti Tamás szubjektgyűjteménye /2010.03.05/

„Kárpáti Tamás több évtizedes kulturális és sportújságírói ténykedése során riportok, barátságok, könyvek „melléktermékeként” egyedülálló gyűjteményre tett szert, mely különböző művészek olyan személyes tárgyait tartalmazza, mint például Barcsay ecsete, Faludy botja, Tandori sapkája, Örkény zsebórája, Karinthy írógépe, Makk Károly rendezői széke, Aba-Novák pipája, Mándy Iván fakése és mások különböző relikviái.” A gyűjtemény még John Lennon nyakkendőjét is tartalmazza. Forrás: https://pim.hu/hu/kiallitas/hungarikonok

Veled mi van 2. rész (2010.03.19)

Ebben az adásban, rövidfilmet, interjút és zenei előadást is láthattok. Az interjúalany nem más, mint Jancsó Miklós filmrendező. A beszélgetésben szóba kerül, hogy hogyan alakult ki a jellegzetes kamerakezelési technikája, a Kapa Pepe című filmje és egyéb munkáiról is kérdez a riporter. Továbbá egy egyetemistákból álló jazz formáció fellépését, és a résztvevőkkel, fellépőkkel készített interjúkat is láthattok, hallhattok

Visszapillantó Tükör (2010.03.23)

A Visszapillantó Tükör című magazinműsorban a Kepes Társaság ülését, azon belül az új vizuális központ körüli vitát követhetjük és Pál István népzenei pásztor produkcióját. Továbbá az Ünnepi Könyvhét keretein belül Dr. Petercsák Tivadar két új könyvéről lesz szó, és a vitézség, illetve kuruc hagyományok ünnepi eseményéről.

ArtPorello (2010.03.26)

Két filmrendező és egy komolyzenei fesztivál a kápolnában. Ebből az adásból sem marad el a kultúra. M. Tóth Géza filmrendezőről hallhatunk egy beszélgetést Dr. Tóth Tibor mesteroktatóval, és Szíjártó Imre tanszékvezetővel a rendező munkásságáról és a Meastro című rövid animációjáról. Továbbá egy Chopin estet is követhetnek, melyet Gábos Judit tanárnő nyitott meg. Végül pedig Ferenczi Gábor filmrendezővel hallgathatnak meg egy beszélgetést.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video