Utazz velünk vissza a múltba! – 2009. január

2009 januárjában a művészeteké és a járműveké volt a főszerep. Elsőként, Timothée Marcel gordonkaművész újévi koncertjével köszöntjük az újabb esztendőt, majd Réz Lóránt orgonaművész előadásának egy részletét hallgathatjuk meg. A koncertek után, következzen egy rövid játékfilm, melyben egy humorosan előadott, ugyanakkor feszültséget keltő színészi játékot láthatunk a Demokracy in Film making prezentálásában, végül pedig bemutatkozik nekünk az EKF - Elektronikus képi plasztikai ábrázolás alapszakja is.

Timothée Marcel gordonkaművész újévi koncertje (2009.01.06)

Timothée Marcel hét éves korában fogott először gordonkát a kezébe, azóta pedig egy elválaszthatatlan kötelék lett közte és a zene között. Számtalan fellépést, kollaborációt és szóló koncerteket tudhat maga mögött, előadását, ha nem is nézni, de meghallgatni mindenképpen érdemes.

Réz Lóránt orgonakoncertje (2009.01.09)

Réz Lóránt orgonaművész koncertjének egy részletével köszöntjük az újévet. Az előadóművész Bernardo Pasquini Partite sopra la Aria della Folia da Espagna című darabjából adott elő a közönségnek.

Így képzünk mi (2009.01.09)

Szakmaspecifikus fiatalok jelentkezését várják az Eszterházy Károly Főiskola elektronikus képi plasztikai ábrázolás alapszakjára. A képzés céljairól, a jelentkezés feltételeiről Szurcsik József oszt meg velünk információkat, illetve a felvételihez szükséges mappáról is kaphatunk tájékoztatót, hogy milyen alkotásoknak kell benne lenniük ahhoz, hogy sikeresen legyen a szakra való felvétele a jelentkezőnek.

Lerobbanva – rövid játékfilm a Demokracy in Film making filmjeiből (2009.01.20)

A busz, amelyen senki más nincs csak egy szótlan, furcsán mosolygó sofőr, te magad egy őrült, állandóan téged fényképező lány. Fűszerezzük meg azzal, hogy lerobban a jármű, természetesen a semmi közepén. Egy tipikus történet - nem hagyományos - feldolgozásával találkozhattok az alábbi videóban a Demokracy in Film making prezentálásában.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video