Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. május

Ezen a héten ellátogatunk egy izgalmas labdarúgó mérkőzésre, amelynek tétje az országos egyetemei/főiskolai labdarúgó bajnokság döntőbe jutása. Majd bulizunk egyet a Back II Black és a Republic együttessel. Emellett meghallgathatjuk Az elefánt bosszúja című mesét Sellyei Diána előadásában. Ezután részt vehetünk egy izgalmas kiránduláson a múltban, végül pedig kirándulunk egyet a régi Dózsa György utcán.

Írta:Berki Viktória

Képekben: Panoptikum kiállítás az EKF-n /2004.05.21./

Fantasztikus panoptikum kiállítást tekinthettek meg az emberek a főiskolában. Láthattak az emberek filmes karaktereket (Rémálom az Elm utcában), különlegesen született emberekről mintázott műveket (Sziámi ikrek, a három mellű nő), történelmi személyeket (Adolf Hitler, Platón), hírességeket ( Arnold Schwarzenegger, Freddie Mercury). Tekintsék meg önök is ezt az érdekes és sokszínű kiállítást!

Egri utcakövek: Dózsa György tér /2004.05.28./

Manapság már Tinódi(lantos) Sebestyén térként ismert utcán, akkor még nem, ám 2013-tól már ingyen látogatható Valide Szultána fürdő az egyik nevezetesség, mely egy kirándulás alkalmával remek program lehet. Az utca jelenlegi névadójáról Pusztai Ágostonról készült bronzszobrot is láthatjuk. Ez a videó remek visszatekintés a múltba, mivel rengeteg minden változott az elmúlt 16 év alatt. Van, ami a mai napig hasonlóan néz ki, ám az Egri vár bejáratánál rengeteg minden változott az évek során.

Mesefotel: Gárdonyi Géza - Az elefánt bosszúja /2004.05.11./

A mesefotel című műsorban különböző rövid meséket mondanak el a Főiskola gyakorlóiskolájának diákjai. Az elefánt bosszúja című mesét Sellyei Diana mondja el, amelyet társai nagy türelemmel s csendben hallgatnak. A mese alatt egy-egy rajzot láthatunk, ami kapcsolódik a meséhez, illetve egy-egy konkrét jelenetet rajzoltak meg a gyerekek.

Képekben: Udvarbál az EKF-n /2004.05.07./

Betekinthetünk az akkori főiskolai bulik egyikébe, s meglepően tapasztalhatjuk, hogy sokkal többen voltak jelen, illetve sokkal jobb volt a hangulat, mint manapság a koronavírus előtti időszakban. Az EKF udvari színpadán olyan nagy magyar zenekarokat láthatunk, mint a Back II Black és a Republic, akik természetesen megalapozzák a jó hangulatot. Megtekinthetik a Bebével és a Back II Black zenekarral készült rövid koncert utáni interjút, s élvezhetik a videó alatt hallható koncert felvételeket.

Lelátó - EKF-PTE labdarúgó mérkőzés Egyetemi Főiskolai Bajnokság /2004.05.04./

Sporttörténeti pillanatot láthatnak a Líceum Televízió képernyőjén! Nagypályás férfi labdarúgó mérkőzést láthatnak az Eszterházy Károly Főiskola és a Pécsi Tudomány Egyetem csapatai között. A magyar egyetemi/főiskolai országos labdarúgó mérkőzés döntőbe jutása a tét. Főiskolánk csapata kiemelkedően játszik ezen a mérkőzésen, Pálinó Máté és Kasza Gábor is gólt szereznek, ám ha kíváncsiak arra, hogy ez elég volt-e a győzelemhez, akkor tartsanak velünk önök is!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video