Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. március

Önök is szeretnek sakkozni? Szeretik a festészetet? Kirándulnának egy őslénytani lelőhelyen? Esetleg elmennének egy komolyzenei előadásra, de a vírus miatt most nem lehetséges? Ha a korlátozások ellenére szeretnének az éjszakai élet részévé válni, és esetleg megnéznének egy előadást Hamvas Béla: A bor filozófiája című könyvéről, egy pohár bor kortyolgatása közben, akkor tartsanak velünk!

Írta :Berki Viktória

Tükör archív 2003 /2004.03.02./

Adásunkban megtekinthetjük Gaál Magdolna festőművész kiállítását, illetve egy regionális televíziós konferenciát. Bölkényi Gábor sakkoktató bevezeti önöket a sakk világába, illetve kiderül, hogy régen a gyerekek jobban rajongtak a sakkért, mint bármilyen elektronikus szórakozásért. Illetve megtudhatják, hogy a főiskolánk melyik egyetemmel írt alá egy együttműködési szerződést, amelynek a lényege, hogy a két egyetem megossza egymás közt a kutató csoportjaik eredményeit.

Metronóm - Schütz: Bring her den herr /2004.03.05./

A metronóm főiskolánk zenei magazinja, ahol különböző zenei előadásokat tekinthetnek meg a kedves nézők. Ebben az epizódban Dudás Anna (ének), Réz Lóránt (zongora) és Gulyásné Székely Éva (brács) előadásában hallgathatjuk meg a Schütz: Bring her den herr című művét.

Éjszaka – etűd. Gátszegi Katalin filmje /2004.03.16./

Önöknek mi jut eszükbe az éjszakáról? A félelem? Esetleg sétálás hazafelé, mondjuk munkából? Vagy netán a szórakozás? Gátszegi Katalin etűdjében az összes felsorolt opció megjelenik. A film elején mintha egy erdős részen sétálnánk, a közepe felé közlekedő embereket és autósokat láthatunk, a vége felé pedig a zenei aláfestéssel és a fényjátékkal, mintha egy szórakozóhelyen lennénk a kétezres éve elején.

Líceumi Katedra: Hamvas Béla: A bor filozófiája – Dr. Thiel Katalin előadása /2004.03.19./

"Ez a könyv a derű könyve." A II. világháború után írta Hamvas Béla A bor filozófiája című könyv. Hamvas Béla életéről, személyiségéről, műveiről szól maga az előadás. Különböző műfajú könyveket ír, amelyek akár semmilyen módon nem kapcsolódik egymáshoz. A könyvei többsége ironikus hangvételű olvasmányok. Ha szeretnek olvasni, és imádják az ironikus, érdekes feltevésekkel teli könyveket, akkor ez az önöknek való előadás. Az előadás hatására még egy kis olvasáshoz is kedvet kaphatnak.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video