Utazz velünk vissza a múltba! – 2009 július

Tudod, hogy ki volt az a magyar házaspár, aki örökre beírta magát az olasz főváros történelemkönyvébe? Vagy mi a folyamata a veszélyes, mégis lehengerlő ördögbotos mutatványoknak? Ha már most felkeltettük érdeklődésedet akkor érdemes csekkolnod a 2009 júliusi ajánlóblokkunkat, viszont ezenkívül még ha csatlakozol hozzánk betekintést nyerhetsz az EKF Szuszogó Színházának Szerelem, születés, szerelem című előadásába, valamint felveheted azt a bizonyos csoda szemüveget és körül kémlelhetsz úgy a világban, ahogyan a Csoda szemüveg kisvideó főszereplője is teszi. Jó szórakozást! 

Az aventinusi tündér portréfilm (2009.07.31)

Aventinus egyike a hét dombnak, amelyre Róma épült. Szőnyi Zsuzsanna neve jelentősen összefonódik az olasz fővárossal, hiszen férjével közösen alapították ott meg a Triznya-kocsma családi fészket, amely híres előadóművészeknek, alkotóknak, nagyköveteknek, hazájuktól elszakadt magyar egyetemistáknak is otthonául szolgált. Erről és még számos érdekes történetről hallhatunk a róla készült portréfilmben.

Szerelem, születés, szerelem - Az EKF Szuszogó Színházának előadása (2009.07.28)

Szerelem, születés, szerelem. Hogyan kerültek kapcsolatba szüleink? És az ő szüleik? Milyen volt az ő szerelmük? Hogyan születtünk meg mi? S most nekünk mit jelent az az érzés, hogy szerelem? Az Eszterházy Károly Főiskola Szuszogó Színházának előadásában ilyen és ehhez kapcsolódó kérdésekre kapunk válaszokat érdekes és olykor humoros megszólalásokkal fűszerezve.

Zsonglőrök, ördögbotosoktól a tűzzsonglőrökig riportfilm (2009.07.11)

A zsonglőrködés hagyománya már több évezredes múltra tekint vissza különböző hagyományokban. Egyes feltételezések szerint az egyiptomiaknak köszönhetjük a mai cirkuszokban is látható mutatványokat. Arról viszont, hogy például milyen egy ördögbot felépítése vagy mi a folyamata egy látványos tűzzsonglőrködésnek, Szűcs Gábor és P. Attila Viktor fog nekünk mesélni, valamint további érdekes részleteket is megosztanak velünk.

Csoda szemüveg (2009.07.28)

Dioptria ide vagy oda, ez számít a legkevésbé, ha csoda szemüveg van az emberen. Ahány típus, annyi élményt rejtenek az üveglencsék. Van, hogy rajtuk keresztül meglátod az apokalipszist, vidám tűzijátékot, absztrakt templomtornyokat és még rengeteg megrázó vagy éppen lenyűgöző kalandban lehet részed. Mindössze annyi a lényege, hogy jó helyen kell keresni ezeket a szemüvegeket…

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video