Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. június

Csibekeltetés, nemzetközi konferenciák, egy rég elfelejtett szakma, valamint dokumentumfilm a koraszülöttekről. Elgondolkodtató és izgalmas témákkal vár titeket 2006 júniusa is, érdemes velünk tartanotok, ha kíváncsiak vagytok arra milyen fortélyokat ismertek nagyszüleink a baromfikeltetésben, hogyan zajlik a felsőoktatásban egy nemzetközi konferencia vagy éppen mit is takar pontosan a drótosok szakmája. Ajánlom, mindenki figyelmébe a Süss fel nap! című igaz történet alapján készült dokumentumfilmet, mely a koraszülés velejáróit mutatja be egy fiatal lány rendezésében.

Írta: Farkas Dorina Anna 

Tanáraink külföldön – Külügyi kapcsolatok /2006.06.02./

Egy felsőoktatási intézmény rangját is megszabja az, hogy milyen nemzetközi kapcsolatrendszerrel dolgozik, milyen nemzetközi konferenciákon szerepelnek tanárai és milyen eredménnyel zárul egy ilyen konferencia. A legutóbbi ilyen esemény témájáról és a tapasztalatokról Dr. Tarnóczi András külügyi igazgató avatja be az érdeklődőket.

Régi-módi – a csibekeltetés /2006.06.06./

A Régi-módi legújabb részéből megtudhatjuk a házi baromfikeltetés fortélyait. A főiskola stábja Aggtelekre látogatott el, ahol még természetes ez a folyamat. Többek között választ kapunk arra a kérdésre, hogy mely tojásokat érdemes keltetni, mely tojások azok, amelyek megzápulnak, illetve mi a keltetés folyamata.

Régi szakmák nyomában: drótosok kiállítás a várban /2006.06.23./

A Dobó István vármúzeumban megnyitották a Zsolnai Vágmenti Múzeum kiállítását, amely a drótosok munkáit mutatta be az érdeklődők számára. A szakmáról, hagyományokról és a kiállításon látható munkákról a vármúzeum igazgatója adott interjút.

Süss fel nap! – dokumentumfilm /2006.06.13./

Minden ember megérdemel egy esélyt, akkor is, ha koraszülöttként, rendellenességekkel látja meg a napvilágot. Csobán Lorena e címszó alatt készítette el dokumentumfilmjét, amely egy személyes tapasztalatra épült, hisz születésekor az orvosok róla is lemondtak koraszülöttként. A lány a filmjében a kismamák/édesanyák, illetve a szülészetek dolgozóinak szemszögéből mutatja be a koraszülés jelenségét és velejáróit.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video