Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. november

Komolyabb témákat ajánlok figyelmetekbe ezúttal, elsősorban pedig egy interjút Ragályi Elemér új filmjéről, melyben a rendezőn kívül a film írója is megszólal. Híreinkben az akkoriban aktuális témákkal foglalkozunk, mint a Kepes György Szakkollégium bemutatkozása vagy a Sas úti kollégium tarthatatlan helyzete. Később Noszvajra látogatunk a barlanglakásokba, ahol a művésztelepnek hála a helyiek nem szégyenkeztek tovább a szegénynegyed miatt, majd Varga Tiborral, a HÖK külügyi felelősével is láthattok egy interjút. Megjegyzem ezeken kívül is számos érdekes anyagot találtok a kínálatunkban, úgyhogy legyetek figyelmesek!

Írta: Maróczi Bianka 

Hírlánc /2006.11.17./

Érdemes velünk tartani Hírlánc című adásunkban is, ahol többek között a Kossuth Lajos szónokversenyen jártunk, melyen hallgatóink szép eredményeket értek el, illetve Tinódi Lantos Sebestyénről is megemlékeztünk. A Kepes György Szakkollégium bemutatkozó programsorozatára is ellátogatunk, melyben fantasztikus eseményeken vehettek részt az érdeklődők. A Sas úti kollégium tarthatatlan állapotáról is beszélünk, majd egy művészest programjaiba is betekintést kapunk. Kállay László fotóművész kiállítását kifejezetten ajánlom mindenkinek, hiszen természetfotóin rendkívül bensőséges kapcsolat jön létre a növény és állatvilággal. A tűzzománcművészetről, és Oskóné Bódi Klára kiállítására is ellátogatott stábunk, majd egy divatbemutatón is részt veszünk. Jó szórakozást!

Barlangrajzok – nemzetközi művésztelep Noszvajon /2006.11.14./

Barlangrajzokkal, festményekkel és kőfaragással foglalkoztak a Noszvaji barlanglakásokban megrendezett művésztelepen a hallgatók, akikhez a Kolozsvári Egyetemről is csatlakoztak meghívott diákok. A Farkaskő Egyesület célkitűzéseinek köszönhetően valósulhatott meg a helyszín, mely kitűnő lehetőségeket biztosított a művészlelkek számára. Olyan kulturális feladatot is betöltött a művésztelep missziója, hogy a falu elfeledett szegénynegyedét is sikerült látogatottá tenniük, akár a későbbiekben nemzetközi szinten is. Mindenképp érdemes megnézni, milyen nagyszerű alkotások születtek itt, tartsatok velünk!

Hallgatói külkapcsolatok /2006.11.24./

A főiskola külkapcsolatairól hozok nektek ezúttal egy érdekes interjút Varga Tiborral, intézményünk külügyi felelősével a HÖK-ben. Megtudhatjuk milyen igényeik voltak hallgatóinknak akkoriban, milyen szempontok voltak fontosak az Erasmus programmal kapcsolatban, hova mentek szívesen tanulni a külföldi kapcsolatok által. Pályázati lehetőségekről, és a kínálat bővítéséről is hallunk, illetve a támogatások összegéről is beszélünk. Érdemes megtekinteni, hiszen bár nem feltétlenül aktuális a kínálat napjainkban, de a külföldi tanulási lehetőség mindig is érdekli az egyetemistákat.

„Fekete – fehér” – Ragályi Elemér új filmje /2006.11.21./

Ragályi Elemérrel készült egy interjú új filmjével kapcsolatban, melyről rendkívül őszintén nyilatkozik. Nehéz témájú filmről van szó, mely számos kérdést vet fel, egy párra pedig választ is kapunk Magyar Elemér, ügyvédtől, aki a film írója is egyben. Bejátszásokat is láthatunk a valóban drámai, néhol kifejezetten erőszakos cselekményű filmről, melyet érdemes legalább egyszer mindenkinek látni.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video