Utazz velünk vissza a múltba! – 2008.november

Mozgalmas hónap volt 2008 novembere. Ellátogatunk Egerbe egy nem mindennapi kiállításra ahol 40 eredeti Picasso festményt tekinthetünk meg, majd a színház felé vesszük az irányt ahol Csehov egyik rövidebb vígjátékát, A medvét viszik színpadra az Adáshiba színjátszócsoport tagjai. Rövid kisfilmet is hoztunk nektek, melyben Petőfi Sándor Anyám Tyúkja című verse kerül feldolgozásra, végül pedig egy izgalmas Villon-esttel zárjuk ezen ajánlóblokkunkat. Tartsatok velünk!

Írás-kép Petőfi Sándor Anyám Tyúkja (2008.11.04)

Petőfi Sándor Anyám Tyúkja című versét egy egészen más koncepcióban tálalja elénk Makai Anita rövid kisfilmjében. A komikus jeleneteket elnézve bennünk is elkezd majd kialakulni egy kép, hogy valójában nem csak iskolásan és egyféleképpen értelmezhető nemzetünk hősének ezen költeménye.

Picasso kiállítás (2008.11.07)

40 eredeti Picasso művel találkozhattunk 2008-ban a festőművész tiszteletére rendezett kiállításon Egerben. A mester alkotásai mellett több világhírű képzőművész is adományozott munkáiból a tárlatra, ezzel tisztelegve Pablo Picasso emléke és munkássága előtt. Az alábbi videóban betekintést nyerhetünk az expoba, valamint annak folyamatába Szabó László művészettörténész narrációja által.

Csehov: A medve (2008.11.18)

Rövid, de annál mulatságosabb vígjátékkal lépett színpadra a Bartakovics Béla Művelődési Központ Adáshiba színjátszócsoport. Csehov: A medve című komédiájával szórakoztatták a nézőközönséget, melyben egy földbirtokos megözvegyült felesége gyászolja Urát, ám valójában önmagát, s ekkor lép a képbe egy földbirtokos, aki pedig beleszeret az asszonyba. A színdarab nem tartalmaz medvét, viszont annál több vicces momentumon tudunk majd nagyokat derülni az előadás nézése közben.

Mit tud róla? - Villon-est (2008.11.18)

Az Eszterházy Károly Főiskola 14. évfolyamos szakképzős diákjai szeptemberben művészeti táborban jártak, ahol a természet adta anyagokkal kellett dolgozniuk. Ezen alkotásokból készült el a videó elején látható tárlat. A második felvonásban találkozhatunk Francois Villon francia költő nevével. A szervezők egy irodalmi est keretében szerették volna közelebb hozni a gimnazista diákokhoz a szerzőt, ahol műveit felolvasva illetve zenés kísérettel karöltve prezentáltak a tanulóknak.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video