Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. június

Kulturálisan sokszínű, eseménydús hónapot zártunk 2004 júniusában, melyben nemcsak a zene és vizuális művészetek kedvelői lelhetik meg a neki való témákat, hanem a versek, a költészet szerelmesei is. Bokréta nevű népművészeti műsorunkban a zene szerelmeseinek kedvezünk, hiszen két együttest is hallhatunk a népi stílusból. Ellátogatunk a Csók István Galériába, ahol főiskolánk művésztanárainak kiállításában gyönyörködhetünk, majd a III. Országos Versmondó Versenyről is mutatunk egy összefoglalót. Ezek mellett a kisiskolások pedagógusnapi köszöntőjét is meglessük, majd híreinkben számos érdekes, a hallgatói élettel kapcsolatos témát érintünk. Érdemes most is velünk tartani!

írta:Maróczi Bianka

Bokréta / 2004.06.01./

Bokréta nevezetű népművészeti műsorunkban az V. Országos Maratoni Folk Hétvége hangulatából kapunk egy kis ízelítőt, illetve két fellépő zenekarral is sikerült interjút készíteni. Szarka Tamással, a Ghymes együttes énekesével, alapító tagjával arról beszéltünk, hogy 20 év alatt miben és mennyire változott meg az együttes, illetve milyen a most játszott számok összetétele. A jövőbeli terveikről, és a kerek szám megünnepléséről is szó esett. Később a Besh o droM nevű zenekart hallhatjuk, akik akkor 5 éve zenéltek már együtt. Megkérdeztük milyen motívumokat csempésznek be a dalokba, és készülnek-e újdonságokkal a jövőben. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a népi stílusokat vegyítő nótákat!

Az EKF rajztanárainak kiállítása a budapesti Csók István Galériában /2004.06.01./

Mindenkinek ajánlom a következő videót, melyben a Csók István Galériába látogatunk el, és rajztanáraink fantasztikus, inspiráló alkotásaiból szemezgetünk. Amellett, hogy a galéria működését, célkitűzését megismerjük, főiskolánk oktatóival is beszélünk a kiállítás fontosságáról. Az alkotók közös fellépésének miértjéről, a közös pontokról, célokról is kérdeztük őket. Amellett hogy a kiállítás az oktatóknak is fontos, a hallgatók számára is inspiráló, lelkesítő erejű élmény volt. Tartsatok velünk!

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora /2004.06.04./

Ez alkalommal a III. Országos Egyetemi és Főiskolai Versmondó Versenyre kalauzoljuk nézőinket, melyet Győrben rendeztek meg. Nemcsak azért ajánlom Nektek, mert intézményünk hallgatója, Posta Marianna különdíjat kapott, hanem mert összefoglalónkban meghallgatjuk a legkiemelkedőbb verseket is, ezzel egy kicsit átérezhetjük a verseny inspiráló légkörét. A legügyesebb versmondókat meg is kérdeztük a választásuk okáról, és hogy miért tartják fontosnak, hogy egy fiatal versekkel foglalkozzon. Tartsatok velünk és merüljünk el a versmondás világában!

Pedagógusnapi köszöntő /2004.06.08./

Pedagógusnap alkalmából készült ez a rövid, humoros kis videó mely visszarepíti nézőjét az iskolapadba. A Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai és tanárai segítségével, közreműködésével készült játékos első felvonás után egy verset hallhatunk a fiataloktól, melyben megköszönik oktatójuk munkáját, majd a városi pedagógusnapi ünnepségbe is belehallgatunk. Dr. Vargáné Lukács Tünde megható köszönőbeszédét hallhatjuk végül, melyben a kitüntetést az egész intézménynek ajánlja. Isten éltessen hát minden pedagógust!

Hírlánc /2004.06.11./

Híreinkben egy izgalmas, témákkal teli sajtótájékoztatóba lesünk bele, melyben megemlítik a Fecskeházat is, amiről aztán Országh Ákos HÖK elnökkel bővebben is beszélünk, hiszen elindult egy nagyszerű kezdeményezés, egy lehetőség a hallgatók számára. Ezután más vizekre evezünk, hiszen kiemelt különdíjat kapott a Szegedi Orgonafesztiválon Réz Lóránt, főiskolai adjunktusunk, akivel beszélünk egy kicsit az előadott darabokról és tovább meneteléről is. Majd az akkor 9 éves Líceumi Paletta sikereiről, illetve aktuális témáiról számolunk be nézőinknek. Rövidhíreink alatt is érdemes velünk tartani, hiszen itt is számos érdekes téma merül fel, majd a nyári munkavégzés intézményen belüli lehetőségei is szóba kerülnek. Végül a Történelem szakos végzős hallgatók meghitt búcsúztatóját láthatjuk, ajánlom mindenkinek!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video