Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. február

Ebben a hónapban is változatos témákkal készültünk nektek 2004 februárjának legérdekesebb, legfigyelemreméltóbb momentumait hoztuk el számotokra! A Csiga-csoda etűddel megteremtődik mindenkiben a gyermekkori nosztalgia érzése, miután a főiskola nyílt napjára is elkalauzolunk benneteket. Ajánlott portréfilmünkben a régi értékeket képviselő „botos emberrel” ismerkedhettek meg, majd híreinkben számos érdekes témát dolgozott fel stábunk. Végül a Bükki Őserdőben is elkalandozunk, közben pedig rengeteg érdekességet tudhatunk meg a növény és élővilágról! Jó szórakozást mindenkinek!

Írta: Maróczi Bianka

 

Csiga csoda - etűd /2004.02.03./

Egy kedves, megmosolyogtató etűdöt ajánlanék figyelmetekbe, melynek rendezője Adamecz Bernadett. Kreatív, nosztalgikus és sajátos hangulatával magával ragadja a nézőket. Látszik, hogy rengeteg munka van benne. Emellett gyermekkorunk hangulatát idézik a gyurmából, egyéb formázható anyagból készült csigák, melyek életre kelnek a videóban kreatív alkotóink által. Jó szórakozást hozzá!

Mit tud róla? - Nyílt nap a főiskolán /2004.02.06./

A nyílt nap nem csak a főiskola életében fontos és meghatározó, hanem az érdeklődő, leendő hallgatók számára is. Ki ne emlékezne rá mikor először járt a Líceum épületének falai között kutatva a megfelelő termet, ahol az eligazítás zajlik? A díszteremben pedig évről évre annyi érdeklődő gyűlik össze a tájékoztatóra, hogy aki később érkezik, bizony már nem talál ülőhelyet. Ez 2004-ben sem volt másképp, összefoglalónkból látszik milyen sok érdeklődő volt képzéseinkre kíváncsi akkor is. Megtudhatjuk videónkból melyek voltak a legnépszerűbb szakok, illetve milyen induló szakokkal várták az érdeklődőket. Végül az ide látogatókat is megkérdeztük, mennyire tartották kielégítőnek a tájékoztatást. Tartsatok velünk!

„Botos ember, gyöjjék ide!” - portréfilm /2004.02.13./

Egy érdekes embert ismerhetünk meg az alábbi portréfilmből, aki életét a botoknak szentelte. Amellett, hogy munkásságát megismerhetjük, a botkészítés technikájába is betekintést nyerhetünk, mely mára igencsak ritka szakmává vált. A görbebotoknak régen fontos szerepük volt, már csak az állattartás szempontjából is, mostanra esetleg idősebb emberek kezében láthatjuk támaszkodási célból. Tóth Tibor portréfilmje nagyszerű képekkel követi végig a „botos ember” napját, melyben régi történeteket hallhatunk egy lelkes szakembertől. Ajánlom mindenkinek!

Hírlánc /2004.02.13./

A Leányka úti Hallgatói Centrum ugyan megújult már azóta, ezen adásunkban viszont a 2004-ben átadott állapotokat láthatjuk. Megújított külsővel és számos programlehetőséget kínálva várta a hallgatókat a megnyitást követően az új centrum, stábunk pedig az átadón is járt. Később ízelítőt láthatunk a főiskoláról készült reklámfilmről, melynek intézményünk népszerűsítésében volt szerepe, illetve Hekeli Sándorral is készült egy interjú, hiszen ő vette át a Líceum Kiadó igazgatói szerepét. Az adatvédelem napjainkban minden online felületen szembejön velünk, intézményünk viszont már 2004-ben is figyelt arra, hogy bizalmasan kezelje hallgatói adatait, ennek körülményeiről kapunk tájékoztatást, többek között pedig szó lesz még a Századvég Politikai Iskola egri tagozatának évfordulójáról, a Parnasszus folyóiratról illetve a Diplomácia napjáról is.

Bakancsot fel! - A Bükki Őserdő /2004.02.24./

Következő videónkban a Bükki Őserdőt ismerhetjük meg jobban. Két interjúnkból teljeskörű tájékoztatást kapunk, Becsei Ferenc, BNP őrszolgálati osztályvezető az Őserdő történetéről, Szitta Tamás, BNP élővilág védelemmel foglalkozó szakember pedig a térség növény és állatvilágáról ad tájékoztatót, illetve az erdőt keresztülszelő túraútvonalakról is hallhatunk. A hasznos információk mellett a képekben is gyönyörködhetünk, hiszen ez a vidék minden évszakban lenyűgöző látványt nyújt! Ajánlom figyelmetekbe!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video