Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. június

Vajon hogyan látták 2003-ban a távoktatás szerepét a jövő oktatásában? S milyen nosztalgikus érzést kelthet egy diafilm végig nézése? Mindkét kérdésre választ kaphatunk az alábbi videókból, melyek közt akad olyan is, melyben nézőinket két rövid kirándulásra kalauzoljuk. Először ellátogatunk a magas Tátra hegyei közé Szlovákia északi részébe, majd Barna Béla túravezető Jókai Mór nyomában járja be a Bükköt. A túrázás után pedig egy jó bor mellé ajánljuk levezetőnek portréfilmünket, melyből megtudhatják, hogy hogyan dolgozik egy kézi pincevágó. Jó szórakozást hozzá!

Írta: Inotai Zsuzsanna

Távoktatás a múlt szemével - Új tanulási környezet, távoktatás konferencia /2003.06.06./

Vajon hogyan látták 2003-ban a távoktatás szerepét a jövő oktatásában? Mi valósult meg ebből? Velünk maradtak-e azok a technikát és szoftverek, amiket akkor modernnek gondoltak? Ezekre – és még sok más - kérdésre kaphatnak választ nézőink tudósításunkból, miközben rácsodálkozhatnak a 2000-es évek talán túl gyorsan kifakult bájára. A bejátszás a Svájcban megrendezett konferencia ismertetésével kezd, majd egy interjút láthatunk Paul Z. Perjes, a Worlddidact Szövetség projektvezetőjével. Ezután egy rövid tudósítást kapunk az akkor használt technológiákról. Végül egy tájékoztatóval zárul az adás az Eszterházy Károly Főiskolán szervezett informatikus könyvtáros képzés újításainak bemutatásáról.

Alapítsunk törzseket! - Műelemzéstől a diafilmig - módszertani film /2003.06.13./

Remek tanulási lehetőség ez a videó. Egy átlátható és követhető rendszeren keresztül kalauzol minket végig a kulturális fejlődés főbb állomásain és megtudhatjuk azt is, hogy hogyan érdemes mindezeket kisiskolások részére tanítani. Tán még a nosztalgia érzését is keltheti azokban, akiknek hiányzik a gyermekkori táborok rendkívüli atmoszférája.

Szédítő tánc - Tölcsér - etűd /2003.06.20./

Egyetemünk nagy kincsei ezek az etűdök, mert mozgóképes hallgatóink szabadon értelmezik környezetük formáit, eseményeit, tárgyait. A hallgatói kreativitásnak csak a rendelkezésre álló eszközök szabnak határt. Ennek köszönhető az is, hogy ezt a kisfilmet láthatjuk, melyben három tölcsér kel táncra Eger nevezetes helyszínei között és ad nekünk lehetőséget egy új látásmód megismerésére. Ajánljuk mindenkinek, aki úgy érzi, ma még nem mosolygott eleget.

A két kirándulás - Bakancsot fel! - Magas Tátra (Lorenz hágó), Tardona és Örvénykő /2003.06.27./

Nézőinket két rövid kirándulásra kalauzoljuk. Először ellátogatunk a magas Tátra hegyei közé Szlovákia északi részébe, az ország első számú nemzeti parkjába. Megtekintjük a Fátyol vízesést, és azt is megtudhatjuk, milyen a nyári hőségben hógolyózni. A második kirándulás már hazai tájakon zajlik. Barna Béla túravezető Jókai Mór nyomában járja be a Bükköt. Ellátogat Tardonára és még az Örvény-kőhöz is felmászik, miközben érdekességeket oszt meg a nagy magyar mesemondóról.

Kézzel vájt pincék a Szépasszonyvölgyben - "Nagyon kemények a dolgok" - portré /2003.06.23/

Portréfilmünkből megtudhatják, hogy hogyan dolgozik egy kézi pincevágó, milyen eszközöket használ, hogyan halad a munkával. Gorgyán József szívhez szólóan beszél hivatásáról és általa ízelítőt kaphatunk abból, hogy mekkora türelem és alázat kell ahhoz, hogy egy kézzel vájt pince elkészülhessen a Szépasszonyvölgyben. Ajánljuk riportunkat mindazoknak, akik egy kellemes borozás mellett valaha elgondolkodtak azon, hogy hogyan készülhetett el kedvenc borospincéjük és mitől olyan egyedien rusztikus a fala.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video