Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. augusztus

A nyár legkiemelkedőbb eseménye a 30. Filmművészeti Nyári Egyetem programsorozata volt, melyet Tükör nevű magazinműsorunkban igyekeztünk megőrizni a jövő nemzedékeinek, és melyet most ti is megnézhettek! Emellett dokumentáltuk az „Én is tudok táncolni” nevezetű programot, melyen kicsik és nagyok egyaránt részt vettek és változatos műsorokkal kápráztatták el a közönséget. A film és tánc mellett Kamuti Melinda alkotásait is szemrevételezzük, illetve a Cigarettaszünet című kisfilmet is láthatjátok! Tartsatok most is velünk!

írta:Maróczi Biaka 

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora /2004.08.03./

A 30. Filmművészeti Nyári Egyetem programjai köré szerveződik magazinműsorunk, melyben a magyar film nevesebb alkotóival beszéltük át a filmszakma változásait és az új filmekben rejlő lehetőségeket. Egri származású rendezővel is találkoztunk, és betekintést kaptunk az egyes alkotások ihletettségébe, kulisszatitkaiba. Beszéltünk többek között Antal Nimróddal a nagy sikerű Kontroll körüli kérdésekről, a témaválasztásról és a külföldi fogadtatásáról, valamint Sára Sándorral, aki a Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetségének elnökeként beszélt most a magyar filmszakma változásairól. Az I. Egri Nonverbális Fesztivál előadásaiba is betekinthetünk, mely párhuzamosan zajlott a 30. Filmművészeti Nyári Egyetem programjaival, így egy igazán érdekes és sokszínű műsorral várunk most titeket! Tartsatok velünk!

Képekben: Én is tudok táncolni! - egri tánccsoportok bemutatása 1. rész / 2004.08.06./

Ti szerettek táncolni? Az alábbi videóban szereplő fiatalok nagyon! Az egészen kicsi korosztálytól a kamaszokig számos előadást láthatunk a Dobó téri színpadon, változatos stílusokban és színpompás ruhákban, úgyhogy mindenkinek ajánlom figyelmébe! A komolyabb hangvételű előadások mellett a dinamikusabb, szabadabb performanszok is hangsúlyosan jelen vannak, ami pedig közös bennük, hogy mindhez rengeteg gyakorlás és szorgalom kellhetett, na és persze a zene és a tánc szeretete!

Cigarettaszünet – kisfilm /2004.08.17./

Posta Marianna és Szerdahelyi László kisfilmjét ajánlom most figyelmetekbe, mely egyedi hangulatával és költői monológjaival egy sajátos világba repíti nézőjét. Amellett, hogy érdekes témát boncolgat és van mondanivalója, képileg is megállja a helyét akár a mai mezőnyben is, így minden szempontból egy jól sikerült kisfilmről beszélhetünk. Nektek hogy tetszik?

Teregetés /2004.08.17./ Kamuti Melinda

Kamuti Melinda etűdjével zárnám e havi ajánlóim sorát. Az etűdben féléves munkáit csodálhatjuk meg, melyben a ceruzarajzokon kívül nagyon jól sikerült festményeket is találhatunk. A szakra jellemző portrék és csendéleti beállításokon túl kreatívabb festményeket is láthatunk, a színek pedig megragadják a fürkésző tekinteteket! Ajánlom hát a rajz és festészet szerelmeseinek!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video