Utazz velünk vissza a múltba! - 2009 szeptember

Régészeti tábor, Varázstorony vetélkedő, lengyel-magyar nemzetközi kapcsolatok és bringás felvonulás – igazán sokrétű hónap volt 2009 szeptembere. Egri, szegedi és budapesti régész hallgatók tárták fel a föld titkait, miközben a Varásztoronyban a fizika és kémia szerelmesei mutathatták meg tudásukat. Emellett izgalmas lengyel hagyományokat is megismerhetünk, aztán csatlakozhatunk a 12. alkalommal megszervezett biciklis felvonuláshoz, melyen gyerekek és felnőttek együtt tekerhették körbe a várost a kerékpárbarát utakért.

Aba Sámuel nyomában ismeretterjesztő film /2009.09.08/

Régészeti tábort rendeztek Abasáron. Az EKF lelkes hallgatóihoz csatlakoztak Szegedről és Budapestről régészeti hallgatók, hogy feltárják az Abák fontos központi területét. Útmutatóként a helyi hagyományokat használták, ezek segítségével találtak meg egy rotunda maradványt a X-XI. századból, illetve cserepeket és csontokat.

Varázstorony a főiskolán /2009.09.11/

Az Eszterházy Károly Főiskola egy háromfordulós Varázstudomány vetélkedőt rendezett, erről Dr. Varga József a fizikai tanszék vezetője beszélt nekünk. A vetélkedőn résztvevő diákok egy műsort láthattak a planetáriumról, illetve kipróbálhatták a varázsteremben található kísérleti eszközöket is, köztük a hőlégballon, a Bermuda henger és a tükörsarok névvel ellátott tárgyakat. Emellett megismerhették a csillagászati obszervatórium eredeti műszereit is.

Lengyel menekültek 70 éve /2009.09.25/

A lengyel menekültekről emlékeztek meg befogadásuk 70. évfordulója alkalmából. A rendezvényen a lengyel nagykövet asszony mesél az akkori helyzetről, a lengyel- magyar kapcsolatokról, illetve az azóta kialakult hagyományokról, melyeket tovább adnak.

Critical Mass 2009. Eger összefoglaló /2009.09.29/

2009 szeptemberében is rengetegen tekertek a Föld napján megrendezett bringás felvonuláson. Tizenkettedeik alkalommal, gyerekek és felnőttek együtt tekerhették körbe a várost a kerékpárbarát utakért. A rendezvényhez a Critical Moms csapata is csatlakozott babakocsikkal, hordozókkal sétálták le a számukra kijelölt távot.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video