Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. március

2006 márciusában is sok érdekes téma kerül terítékre a Líceum Televízió Anno című műsoraiban. Elsőként a Csiszolatlan gyémánt Vándordíj történetével ismerkedhetünk meg, melyet Borbás László egyetemünk Médiainformatika tanára alapított meg illetve a kitüntetés első tulajdonosára is fény derül. A továbbiakban olyan fontos témákkal is foglalkozunk, mint a szakdolgozat, amely minden évben több száz diáknak okoz fejtörést. Márciusi blokkunkban a záródolgozatokkal kapcsolatos kérdésekre is választ kapunk, ahogyan bepillantást nyerhetünk a Líceumi épület infrastruktúrájának fejlesztésébe, végezetül pedig a Miss EKF létrejöttének és szervezésének történetével is megismerkedhetünk.

írta: Farkas Dorina Anna  

Tanár és tanítvány – Üvegkamera-díj /2006.03.03./

Borbás László az egyetem Médiainformatikai tanára egy Vándordíjat alapított Csiszolatlan gyémánt címmel, amelynek első díjazottja az első éves Oláh János lett, aki az egyetemen médiatechnikus ágazatban tanult. A velük készült interjúban megtudhatjuk, hogy Borbás Lászlónak hogyan jött a díj megalapításának ötlete, mi volt a célja a díjjal, és hogyan fogadták a hallgatók az ötletet.

A szakdolgozat kálváriája – körüljárjuk a témát /2006.03.03./

Minden évben több száz tanulót érint a szakdolgozat megírásának izgalma és az azzal kapcsolatos további teendők. Jelen videóból megtudhatjuk, hogy az egyetemünk diákjai hogyan élik át ezeket a hónapokat, megkapnak-e minden szükséges információt az egyetemen, illetve, hogy hova kell fordulni, ha kérdések merülnek fel a szakdolgozattal kapcsolatban.

XXI. századi infrastruktúra fejlesztés a Líceumban /2006.03.24./

2006-ban egy több mint félmilliárdos fejlesztés zajlott az Eszterházy Károly Egyetem Líceumában. Dr. Kis-Tóth Lajos főiskolai rektorhelyettes interjújából megtudhatjuk, hogy milyen igény hívta életre ezt a fejlesztést, milyen bővítések férnek bele a beruházásba, mely termek felszerelésében, bútorzatában történik változás, és a fejlesztésekkel milyen célokat szeretne elérni az igazgatóság. A leírtakon túl továbbá választ kapunk arra is, hogy ütemterv szerint mikorra várható az átadás.

Miss EKF 2006 /2006.03.31./

Az egyetemen napjainkig megrendezésre kerül évente a diákok közötti szépségverseny, amelyen már nem csak a lányok között keresik az egyetem legszebbikét, hanem a fiúk között is megindult a verseny. Az egyetemen 2006-ban merült fel először a szépségverseny gondolata. Jelen videóban megtudhatjuk, hogy mi vezette el a szervezőket a szépségverseny megrendezésének irányába, illetve, hogy akkoriban hogyan is zajlott ez az esemény.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video