Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. február

A farsangi időszak, a szokás eredete és hallgatóink télűzési rituáléja volt hangsúlyos témája Tükör című magazinműsorunknak ebben a hónapban, emellett pedig a Bologna folyamat jelentéséről kérdeztük a hallgatókat, mely ekkor még újkeletű dolognak számított. A hallgatók délutáni elfoglaltságait is megpróbálta stábunk feltérképezni, valamint tippeket is adtak a legkedveltebb helyekről. Készült egy riport Ragályi Elemérrel a Csudafilmmel kapcsolatban, melyben Reviczky Gábort is láthatjuk, és a téli Mátrát is bejárjuk a Bakancsot fel stábjával, érdemes velünk tartani!

írta: Maróczi Bianka

Csudafilm – riport Ragályi Elemér rendezővel

Láttátok már a Csudafilmet? Ha még nem, akkor a mihamarabbi megnézéséhez, ha már igen, akkor az újranézéséhez kapunk kedvet az interjúk által. A filmrészletek megtekintése közben a rendezőt, Ragályi Elemért kérdeztük a film ihletettségéről, és rendezői tapasztalatairól, valamint Reviczky Gábort, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművészt, a film várható sikeréről és a forgatási körülményekről. Tanulságos és kissé nosztalgikus is mindkét interjú, hiszen azóta mindketten sokat változtak. Ajánlom hát figyelmetekbe az alábbi riportot!

Bakancsot fel! – A téli Mátra /2005.02.18./

Ami egész biztosan mindenkinek megmaradt az általános iskolás földrajzórákról, az az országunk legmagasabb pontja. Kékestető, 1014 méter. De vajon hányan jártunk személyesen is ezen a télen-nyáron mesés panorámával csábító helyen? Síelési lehetőséget is biztosít a hely, de akármelyik évszakban alkalmas túrázni a kiépített útvonalakon. Nem teljesen veszélytelen a meredek lejtőkön, de a kilátás miatt biztosan megéri legalább egyszer ellátogatni ide.

Köz-tudat: Bologna folyamat /2005.02.22/

A bolognai folyamat mára talán nem ismeretlen fogalom senkinek, 2005 elején azonban még csak ismerkedtek a valódi jelentésével az emberek. Hallgatóinkat kérdeztük ekkor, ki mennyire van képben az felsőoktatást érintő aktualitásokkal kapcsolatban, jelent-e bármit nekik a „Bologna” szó a spagettin kívül. Van, akinek fogalma sincs, van, aki nem is akar hallani róla, de akad olyan is, aki közel jár az igazsághoz. Végül természetesen tisztázzuk a jelentését, de előbb lássuk egykori hallgatóink válaszát!

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora /2005.02.25./

Elsősorban a farsangi időszakot járja körül alábbi magazinműsorunk, melyben sokat megtudhatunk a farsang elnevezés származásáról, és a szokás eredetéről. Megtudhatjuk, régen hogyan ünnepeltek, milyen jelmezek voltak hagyományosak és milyen célt szolgát valóban a farsangi felvonulás. Később egykori hallgatóinkat követhetjük végig egy ilyen felvonuláson, saját készítésű maszkokkal, és beszélünk a kiszebáb égetésről is. Részt veszünk egy farsangi „Ki mit tud”-on, majd a József Attila Centenáriumi pályázat két nevezőét is megkérdezzük jelentkezésükről, terveikről. Műsorunk végén a Valentin napról kérdeztük hallgatóinkat, személyes bevallásuk alapján mi a véleményük erről a napról. Végül pedig Tankovits Ádám vibrafon estjébe hallgathatunk bele, miközben Bajzáth Gergő kiállításában gyönyörködünk.

Rólunk - A hallgatók délutáni elfoglaltsága /2005.02.25./

Ti mivel ütitek el a szabad óráitokat, vagy a délutánotokat, ha épp nincs órátok? Milyen helyeket kedveltek? Hol lehet a leginkább kikapcsolódni az ismerősökkel? Ezeket kérdeztük hallgatóinktól, és ők meg is osztották velünk legbecsesebb találkahelyeiket. Nagyon népszerű volt akkoriban a hallgatói klub, illetve az Indiai teaház, melyeket a körkérdések végén meg is látogatunk, de elhangzanak itt olyan helyszínek is, melyek a mai napig hallgatóink szórakozását szolgálják.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video