Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. november

Ebben az ajánlóban bevezetjük Önöket a mozgóképes képzés rejtelmeibe néhány rövidfilmben, majd egy csodás zongorajátékot hallhatunk Réz Lóránttól. Ezután ellátogatunk a Stuttgart-i cserkészekhez, egy érdekes rövidfilmet tekinthetünk meg, illetve benézünk a Rajz tanszék Halloween-i bulijába.

Írta: Berki Viktória

Így képzünk mi: Mozgóképes képzés az EKF-n /2003.11.04./

Bemutatkoznak az EKF oktatási egységei - Pályaválasztási sorozat, mozgóképes képzés az EKF-n. Ezzel a kisfilmekből összeállított montázzsal mutatkozott be az EKF Mozgókép Tanszéke 2003-ban. A kisfilmeket az akkoriban itt tanuló diákok készítették, s ezzel mutatták be technikai tudásukat, kreativitásukat, hogy idecsábítsák főiskolánkba a továbbtanulni vágyókat. Nézzék meg Önök is, hogy miket alkottak a levelezős művelődésszervező szakos diákok!

Metronóm /2003.11.04./ Réz Lóránt zongora estje

Hallgassák meg önök is Réz Lóránt zongoraestjén készült felvételt! A művész játéka lendületes, s figyelemfelkeltő. Zenekedvelők számára kifejezetten ajánlom megtekintését, mivel rengeteg érzelmet ad át a művész, ezáltal magával ragadja a nézők figyelmét. Segít belehelyezni magunkat egy adott történetbe, mindenki azt a képet látja maga előtt, ami kapcsolódik a néző életéhez, érzelmeihez, s amit a zongoradarab ritmusa előidéz minden hallgatónál.

Stuttgart-i magyar cserkészet 30. születésnapja - útibeszámoló /2003.11.11./

A cserkészet kezdetei 1907-ig nyúlnak vissza, amikor lord Baden-Powell, a brit hadsereg tábornoka, megrendezte az első cserkésztábort fiúknak az angliai Brownsea Islanden. A Stuttgart-i magyar cserkészet eleinte magyar iskola volt, ahol a gyerekek anyanyelvükön tanulhattak, ám később ez cserkészetté alakult át. A gyerekek tanulnak magyar történelmet, tanulnak magyar írókról, költőkről, magyar cserkészdalokat énekelnek és játékos feladatokat végeznek el.

Liftenkedő - etűd /2003.11.14./

Kíváncsi arra, hogy régen a mozgóképes hallgatók milyen feladatokat kaptak, s hogy hogyan végezték el őket? Ez egy rövid etűd, amiben a főszereplő gyakorlatilag nem csinál sok mindent, ám mégsem megszokott, hogy valaki egy lift padlóján ülve olvasgasson, miközben a másik liftben jönnek, mennek az emberek. Ha megnézne egy rövidfilmet, amelynek nincs bonyolult története, mégis érdekes, akkor ne szalassza el!

Képekben: Halloween a Rajz Tanszéken /2003.11.21./

Érdekes, hogy 2003-ban mennyivel másabb volt egy halloween-i buli, mint manapság. A Rajz Tanszéken először megemlékeztek arról, hogy mit ünneplünk Halloween -kor. Meghallgattak egy előadást, a halloween kialakulásáról, hogy miért jött létre ez az ünnep, illetve hogy mik a szokások. Hagyományosan töklámpásokat faragtak, ütős hangszereken játszottak, amelyek a szellemek távoltartása végett volt fontos. Természetesen a fiatalok ugyanúgy buliztak az este vége felé. Pillantsanak be Önök is az akkori szokásainkba!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video