Utazz velünk vissza a múltba! – 2005 december

2005 utolsó hónapjában nosztalgiázunk egy kicsit nagyszüleink korában, az akkori udvarlási szokásokat vesszük górcső alá. Ezek után bepillanthatunk a Kepes György Szakkollégium életébe és rendezvényeibe, majd a Duna Galériába látogatunk el, ahol Erdős Júlia textilművész szövetszobrai kápráztatnak el bennünket. Bemutatkozik a Testnevelő edző szak is a leendő edzőszakos hallgatóknak, végül pedig művészet tagozatos diákjaink vizsgamunkáiból láthattok egy válogatást.

Írta: Angyal Virág

Élet, rendezvények a Kepes György Szakkollégiumban (2005.12.02)

Szakkollégiumi napok keretében mutatkozik be a Kepes György festőművész nevét viselő diákszálló. A tudomány és a művészet egyaránt fontos szerepet játszik a koliban lakók életében, ezért az intézmény számos szakterületet és művészeti tevékenységet érint rendezvényeivel. A programok céljairól, lebonyolításáról és a diákotthonban töltött napokról beszélgetett Jónás Zoltán Laczkó Veronikával, a Kepes György Szakkollégium egykori elnökével.

Régi-Módi – elfelejtett szokásaink: Ismerkedés és udvarlás (2005.12.02)

A rohamosan fejlődő világgal együtt száguldunk mi is, sokszor már olyan gyorsan, hogy észre sem vesszük, de magunk mögött hagyjuk a régmúlt idők hagyományait. Persze ezek lehet, hogy sokszor unalmas tűnhetnek a mára már extrém sebességgel röpködő információ áradatok közt, mégis pontosan ezért érdemes kicsit visszanyúlni értük, hiszen általuk lelassíthatjuk a hétköznapokat és nosztalgiázhatunk egy kicsit. Visszapillanthatunk például a régmúlt idők udvarlási szokásaira, hogy milyen is volt akkoriban egy szerenád, hogyan ismerkedtek nagyszüleink sok évvel ezelőtt?

Erdős Júlia kiállítása a Duna Galériában (2005.12.12) -

Az iparművészet egyik legérdekesebb vonulata a textilekkel való alkotás. Az elsőre könnyűnek tűnő művészeti tevékenység mögött rengeteg szakértelem és gyakorlat húzódik meg, hiszen a ’függöny’ és ’törülköző’ szerepekből kell kiléptetni a szöveteket egy új világba ahol önálló karaktert formálhatnak meg. Erdős Júliának az Eszterházy Károly Főiskola képzőművésztanárának és textilszobrászának Duna Galériában kiállított műveiben most „életre kelnek” ezek a textíliák.

Így képzünk mi: Testnevelő edző szak (2005.12.16)

Érdekel az emberi szervezet, annak működése és egészséges fenntartása? Világversenyekre vágysz edzőként és jó érzéssel töltene el, ha egy versenyződ bajnokként állna a dobogón? Akkor az EKF testnevelő edző szakirány csak rád vár. Mind elméletben, mind pedig gyakorlatban magas szinten kamatoztathatod a sport irányt érzett szenvedélyedet. Bővebb infókért nézd meg az alábbi videót, melyben a Sporttudományi intézet tanszékvezetője, dr. Honfi László oszt meg veletek tudnivalókat a testnevelő edző szakról.

Hallgatói vizsgamunkák (2005.12.20)

Ritmusok vetülete, áttűnések, szárnyait bontogató fénymadár. 2005 decemberében a hallgatói vizsgamunkákból összeállított kisvideót minél többször nézzük meg, annál egyértelműbb jelentése fog kirajzolódni a művésztanoncok alkotásainak. Minden újabb lejátszással felfedezhetünk bennük egy-egy részletet, amelyekből végül kirajzolódik bennünk az üzenet melyet közölni kívántak szerzeményeikkel.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video