Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. szeptember

Eheti adásunkban megtekinthetjük a fecskeház átadását, velünk tarthatnak egy balettelőadás részletére, s interjújára. Együtt kirándulunk Sály településén, s a körülötte lévő hegyoldalakon. Együtt nevetünk Kőrösi Zoltán színdarabjának részletén, s megtekinthetünk egy diákok által készített rövid tárgyanimációt.


írta:Berki Viktória

Képekben: Fecskeház átadása /2004.09.07./

2004-ben került átadásra a hallgatók körében most is ismert fecskeház. A fecskeház fiatal egyetemi dolgozók és tanulók számára átadott ház, amelyekben kissebb lakások vannak, amely az alacsony bérleti díj miatt segítséget nyújthat nekik. A lakások a főiskola, az oktatási minisztérium és az önkörmányzat együttes erejével épültek, s ennek díszes átadását tekinthetik meg adásunkban.

III. Erlau táncfesztivál az egri Líceum udvarán – Falba zárva /2004.09.21./

A Falba zárva című balett tánc darab alkotójával készült interjút láthatunk, s persze részleteket a műből. A főszereplő Varga Fanni a darabban, aki hihetetlenül ügyesen táncol, mint ahogyan a csapat többi tagja is. Egy érdekes és egyben gyönyörű darab részleteit tekinthetjük meg.

Bakancsot fel! - Örsúr földjén, Sály-Latorpuszta /2004.09.21./

A Bakancsot fel! című műsorunk mostani adásában Sály-Latorpusztára kirándulunk. A falu és környéke több kulturtörténeti élménnyel gazdagíthatja önöket. Az egykori Eötvös kastély, Gárdonyi Géza iskolája, s a régészeti leletek, melyek alapján Sály története a honfoglalás után kezdődik. Tekintsék meg önök is videónkat, s ha lehetőségük van, látogassanak el, s kiránduljanak egyet ezen a jó levegőn.

Kőrösi Zoltán: 200 év c. jelenete (100 éves a GGSz) /2004.09.24./

Ebben az adásunkban egy színdarab részletét láthatjuk. A karantén idején sok színházba járónak hiányzik a színház világa. Ez a videó egy kicsit visszarepít minket a karantén előtti időszakba. Ezzel a vicces színdarab jelenettel Önök is enyhíthetik a színház hiányát. Tartsanak velünk, s érezzék jól magukat!

Az egér és a ceruza – animációs kisfilm /2004.09.24./

Nézze meg ön is, hogy hogy nézett ki egy hagyományos technikával, tárgy animációval készült kisfilm. A kisfilm története nagyon egyszerű, s az egész film maga 1 perc. 16 évvel ezelőtt ilyen pofon egyszerű papírból készült animációs film is érdekesnek számított, nem volt effectekre szükség, csak tárgyakra és egy kamerára.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video