Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. február

2006 februárja ismét mozgalmas volt. Hadd ajánljuk a figyelmetekbe! Ha felmerült már bennetek a kérdés, hogy hogyan is lett varázs torony a Varázstorony, akkor tartsatok velünk, hiszen Dr. Vida József és Dr. Murányi Zoltán felvázolták, hogyan képzelték el akkor a Varázstornyot. Vajon minden megvalósult, amit terveztek? Vagy másképp alakultak a dolgok? Akárhogy is így 15 év távlatából mindenképp érdekes lehet megnézni ezt a riportot. Emellett hallhattok még a Pedagógia-Pszichológia Tanárképzési fakultásról, mely ez évben indult először. Kikapcsolódásnak pedig elkalauzolunk Titeket egy Népművészeti kiállításra, ahol hímzéseket, gyertyákat, fa faragott tárgyakat és különféle viseleteket csodálhattok meg. Ha mindez nem lenne elég, akkor meghallgathatjátok Ica nénitől, hogy mennyivel más volt évtizedekkel ezelőtt a rokonok közötti kapcsolat, illetve Gyarmati Vincétől, egykori pedellustól, hogy régen hogyan váltottak munkahelyet az emberek. Tartsatok velünk!

írta: Farkas Dorina Anna 

A pedellus – Gyarmati Vince portré /2006.02.03./

Manapság ebben a felgyorsult világban a legtöbb dolgot már az ember online végzi el, többek között a munkakeresést is. Sokan gyakran megunják a munkájukat, vagy nem találják az adott pályán a helyüket és gyorsan tovább is állnak. De vajon hogy is ment ez régen, több évtizeddel ezelőtt? Gyarmati Vince az Eszterházy Károly Egyetem volt pedellusa a róla készült portréfilmben tökéletesen elénk varázsolja a régi kor kihívásait, és megoldandó feladatait.

Népművészeti kiállítás /2006.02.24./

2006. február 22-én nyílt egy Népművészeti kiállítás a Bartakovics Béla Művelődési Központban. A tárlaton a Heves megyei Népművészeti Egyesület 17 új tagja mutatkozott be munkáival. Jelen videóban olyan alkotók műveit tekinthetik meg, akik országos pályázatokon, kiállításokon is érdemmel szerepeltek. Hímzéseket, gyertyákat, fa faragott tárgyakat és különféle viseleteket csodálhattak meg személyesen az odalátogatók.

Régi-módi – a rokonlátogatás /2006.02.21./

Régen más alkalmakkor volt együtt a nagycsalád és a keresztszülők is más feladatot töltöttek be, mint ma. Ica néni a régi idők történeteit elmesélve mutatja be számunkra, hogy mennyivel más volt évtizedekkel ezelőtt a rokonok közötti kapcsolat. Másképp zajlottak a keresztelők, a munka, és a kapcsolattartás is.

Varázstorony a Líceumban /2006.02.03./

Dr. Vida József a Csodák Palotája mintájára már 2003-ban elkezdte tervezni azt, hogy az egri egyetemen is rendelkezésre álljon egy olyan hely a fiatalok számára, ahol különféle kísérleti bemutatókkal és feladatokkal tehetik vonzóbbá a természettudományi tárgyakat a diákok számára. Eleinte egy pince szolgáltatott volna ehhez helyszínt, később azonban kitisztult a kép és előállt az a lehetőség, hogy ez az egyetem tornyában valósuljon meg Varázstorony néven. Az elképzelésekről és tervekről hallhatunk részletes elbeszélést Dr. Vida József és Dr. Murányi Zoltán által.

Pedagógia-Pszichológia Tanárképzés /2006.02.10./

2006-ban indult elsőként az egyetemen a Pedagógia-Pszichológia Tanárképzési fakultás. Ebbe a karba olyan szakokat csoportosítottak, amelyek a pedagógiatudományhoz, a pszichológiához és a szociális területhez kapcsolódik. A fakultás fontosabb ismertetőit Dr. Estefánné Dr. Varga Magdolna ismerteti az érdeklődőkkel.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video