Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. november

2005 novembere sem hagy minket unatkozni. Három középiskolás diák érkezik a Líceum Televízió stúdiójába és egy nem mindennapi információt osztanak meg a nézőkkel. Koncertválogatásokkal is érkezünk nektek, amelynek különlegessége, hogy az egyetlen magyar női big band is fellépett a hangversenyen sorozatban. Ha már zene, akkor nem maradhat ki az Ének-zene Tanszékvezetőjének Arcképe sem, aki megosztja velünk eddigi életútját és nem mindennapi tapasztalatait a szakmával kapcsolatban. A muzsikaszóról egy komolyabb témára kanyarodunk amely mind a mai napig jelen van az életünkben és amiről beszélnünk kell. Számtalan beszélgetés zajlott már a drogprevencióval kapcsolatban, de mindegyiknek megvan a sajátossága, ahogyan a inzert – ifjúsági magazin kábítószerekkel kapcsolatos adásának is, hiszen olyan információkkal találkozhatunk benne amik nem jönnek minden drogokhoz köthető beszélgetésben szembe velünk. Végsősoron pedig szót ejtünk a diplomával kapcsolatos kérdésekről is, amik rengeteg segítséget nyújthatnak nektek ezért javaslom, hogy nézzetek bele.

Írta: Viktor Anna 

A hónap témája: Diploma előtt állunk (2005. 11. 29)

Minden utolsó éves hallgató legnagyobb mérföldköve a diploma. A záróvizsgát szigorú szabályok kötik, amelyeket nem könnyű észben tartani így sokszor okoz gondot a diákoknak és oktatóknak egyaránt. A negyedéves kommunikáció szakos hallgatók magazinműsorában a szakdolgozatok leadásának menetével, a diploma megszerzésének körülményeivel foglalkoznak, amely információk akár nektek is hasznosak lehetnek, ezért érdemes rápillantani a videóra.

Középiskolások a Líceum Tv-ben (2005.11.18)

Sulinapló címmel indított ifjúsági magazinműsort három diák a Líceum Televízióban. A fiatalok műsorblokkjai számtalan izgalmas témával szolgálnak, többek közt közéleti információkkal, programajánlókkal és kérdőpercekkel is szórakoztatják a nézőket. Legutóbbi műsorukban a Kaslik Gabriella ösztöndíjjal foglalkoztak, amely a humánus és művészeti területeken tevékenykedő diákok számára nyújt anyagi támogatást.

Arcképek – Gábos Judit (2005.11.18)

Zene és ember közt mára a magzat fejlődésekor kialakulhat egy láthatatlan kötelék, amely a későbbiekben már muzikális pályára is állíthatja az illetőt. Nem volt ez másképp Dr. habil Gábos Judittal a főiskola Ének-zene Tanszékvezetőjével sem, aki már gyermekkorában is rajongott a muzsikaszóért. Ezen videóban eddigi életéről, tapasztalatairól és a zene iránti őszinte tiszteletéről hallhatunk tőle.

Linzert – ifjúsági magazin: drogprevenció (2005.11.22)

Mi minősül kábítószernek ma Magyarországon? Büntetőjogilag tehetünk e különbséget könnyű és nehéz drogok között? Hogyan segítenek a drogprevenciós szervezetek a szerhasználattal élő személyeknek? A narkotikumokkal kapcsolatban számos kérdés merül fel az emberben puszta kíváncsiságból is. Az alábbi videóban több szempontból vizsgáljuk meg a kábítószereket és azok használatának veszélyeit így egy átfogóbb képet kaphatunk a drogozásról, illetve megismerkedhetünk a prevenciós munkák fontosságával és folyamataival is.

Metronóm (2005.11.18)

Három különböző koncertválogatással találkozhatunk ebben a videóban. Elsőként egy zongoraszólót hallhatunk Dr. Csüllök Judit tolmácsolásában aki főiskolánk Ének-zene Tanszékének docense és számos színházi produkcióban működött közre illetve adott koncerteket önállóan is. Másodikként a főiskola leánykórusának hangversenyébe pillanthatunk be, zárásként pedig az egyetlen magyar női big band, a Swing Ladies Hungary tagjainak muzsikáját hallgathatjátok meg, ha a videóra kattintotok.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video