Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 október

Tudományos szieszta /2010.10.01/

Érdekel a tudomány? Érdekesnek találod a fizikát? Az ősrobbanás kérdésköre is foglalkoztat, vagy a világegyetem jelenlegi állapota? A videóban ezen kérdésekre kaphatsz választ és még az is kiderül, hogy a fizika és az egyház tanításának milyen a kapcsolata a teremtés kérdéskörében. Dr. Horváth Dezső, akadémikus munkásságával is megismerkedhetsz, aki a CERN részecskefizikai laboratóriumában dolgozik. Említést tesz a kísérletekről, amelyekben magyar tudósok is részt vesznek. Zárásként megtekintheted a Kutatók éjszakájának látványos lézershow-ját.

Régészeti leletek /2010.10.01/

Árpád-kori leletek a Líceum csillagvizsgáló torony alatt? Eger árpád-kori városának nyomait, házmaradványait találták meg az épült alatt. Kovácsmesterségre utaló eszközöket és kerámia maradványokat is találtak a régészek. Thuri László és Kárpáti János régészek beszélnek a leletekről, illetve egy-egy pillanatképet is láthatsz a régészek munkájából. A videóban a Líceum építésének története is szóba kerül, az, hogy Eszterházy Károly hogyan építtette fel az épületet. Érdekes információként az is kiderül, hogy a jelenlegi Líceum épülete alatt egykor mi volt, milyen építmény állt ott és milyen anyagokból építkeztek akkoriban.

És a hajó megy - könyvbemutató /2010.10.22/

https://www.youtube.com/watch?v=8EUEvG91ZUY

Kepes szakkollégium az új tanévben /2010.10.01/

Beszélgetés Dr. Kicsák Lóránt - főiskolai docens tanárúrral a szakkollégium céljáról, a felvételiről, az elkövetkezendő rendezvényekről, kurzusokról. A szakkollégium célja a segítségnyújtás a hallgatók számára, a szakmai tudásuk fejlesztésében. Milyen is az élet a szakkollégiumban? Érsek Lajos - főiskolai hallgató erről beszél a műsor folyamán. Programok szervezése, lebonyolítása, a belső és külső tagoknak mi a feladata. Kitér a különböző programokra, az Interaktív lírára, Star Wars kurzusra, Megrajzolt idők animációs filmklubra, Tehetséggondozásért előadássorozatra.

Az év borásza /2010.10.08/

Dr. Lőrincz György 2010-ben az év borásza, aki a borok által szeretne üzenetet eljuttatni az emberekhez. A videóban arról beszél, hogy mit jelent számára ez az elismerés, mi vezetett ezen kitüntetés eléréséhez. Megtudhatod, hogy milyen küzdelmekkel jár, hogy a borvidék fennmaradjon. Mit jelent számára a Dobó kardja díj, milyen a kapcsolata Egerrel és a hit ereje mit jelent számára. Egyetemi tanárként említést tesz arról is, hogy mit szeretne átadni a fiataloknak.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video