Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. július

Tanulságos és motiváló történetek, kulturális kalandok, továbbképzés az összetartozás jegyében és egy fantasztikus orgonakoncert. Ez a hónap sem telt tétlenül 2006 nyarán, és bizony a forgatások nem állnak le a nyáriszünet beköszöntével. Elsőként Réz Lóránt orgonaművész koncertjére invitállak titeket, majd megnézünk egy dokumentumfilmet Tiszafüredről és térségéről. Ellátogatunk Eger kiállításaira és beszélgetünk a határon túli magyar pedagógusokkal is a továbbképzésről. Tartsatok velünk! 

írta: Maróczi Bianka 

Réz Lóránt orgonakoncertje a Ceglédi Református Nagytemplomban /2006.07.25./

Réz Lóránt orgonaművész koncertjét ajánlom ezúttal nektek, melyet a Ceglédi Református Nagytemplomban rendeztek meg, s melyet már nemcsak az ott ülő közönség hallgathat áhítattal, hanem ti is. Orgonán játszani bizony nem egyszerű feladat, a videóban az a rengeteg billentyű és pedál is tökéletesen látszik, melyek nemcsak a művész kezeit, de lábait is teljes mértékben igénybe veszik. Felértékelődik a nézőben az a tudás, amit ezen hangszeren játszók birtokolnak, hiszen legtöbbünk valószínűleg csak a hatalmas orgonasípokat látta eddig, a mögöttük lévő művészt nem. Érdemes meghallgatni Réz Lóránt előadását, aki valóban mestere az orgonának! Ajánlom figyelmetekbe!

Háromágú forrás – dokumentumfilm /2006.07.25./

Tiszafüredről és térségéről szól ez a dokumentumfilm, történelméről és helyzetének kilátástalanságáról, ugyanakkor arról, hogy a nehéz helyzetben is ki tudtak alakítani egy olyan oktatási rendszert, mely lehetőséget ad a gyermekeknek kiemelkedni a problémás helyzetből. Számadatokat kapunk a népvándorlásokról, a térség vallási nézeteiről és az iskola létrejöttéről, kitűzött céljairól. Az interjúkból is látszik, hogy ezek az emberek missziójuknak tekintik az oktatást és a segítségnyújtást, szóval egy igazán mély és motiváló történetet láthatunk. Nézzétek meg!

Írógép kiállítás, palóc népművészeti kiállítás, Telekessy Patikamúzeum /2006.07.28./

Múzeumokba és kiállításokra invitál ez az összefoglaló 2006-ból, milyen lehetőségei voltak a turistáknak, vagy éppen a járókelőknek Egerben a kultúra és a művészetek megismerése terén. Eger sosem szenvedett hiányt a változatos kiállításokban, itt is számos opciót bemutatnak, a híres Sportmúzeumtól egészen a panoptikumig találunk lehetőségeket. Nézzük meg milyen lehetőségeik voltak akkor az embereknek, és merüljünk el a kiállítások világában!

Határon túli pedagógusok továbbképzése az EKF-n /2006.07.28./

Milyen nehézségek, megpróbáltatások kötik össze a pedagógusokat, és azon belül is az osztályfőnököket itthon és külföldön? Mik azok a mindenhol aktuális témák, melyekről egy ilyen alkalommal érdemes beszélni? A határon túli magyar oktatókkal beszélgetett stábunk mit kaptak főiskolánktól a 30 órás továbbképzés során, és alkalmazni fogják e a megszerzett tudást, ha visszatérnek saját osztályukba. Tartsatok velünk!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video