Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. július

Ez alkalommal betekinthetünk az ECDL számítógépes vizsga követelményeibe, majd elkalauzoljuk Önöket az Érsekkertbe egy rövid kirándulásra. Kilátogatunk a Dobó térre, ahol fiatal tehetséges táncosok mutatkoznak be a nézőknek, s repítenek vissza bennünket a múltba. Ezután az Egészségház utcába látogatunk, ahol megtekinthetjük az egri nő szobrát. Végül pedig egy fiatal tehetség munkáit ismerhetjük meg. Tartsanak velünk Önök is, s kiránduljunk együtt Eger városában.

írta: Berki Viktória

ECDL Start /2004.07.05./

Önök hallottak már az ECDL vizsgáról, és annak követelményeiről? Tudták, hogy ez a vizsga a számítógép és alap számítógépes programok ismereteiről szól? A videóban megtudhatjuk, hogy mik voltak a 2004-es követelmények az ECDL vizsgán, az interneten pedig megtalálhatóak a jelenlegi vizsgakövetelmények is. 2020. decemberétől a vizsgaszoftvernek a magyar viszonyokra való adaptálása, és az automatikus vizsgáztatás bevezetésére is sor került.

Egri utcakövek: Az Érsekkert /2004.07.13./

Eger egyik ékköve az Érsekkert ahová a mai napig is diákok járnak beszélgetni, turisták nézelődni, gyerekek játszani, s fiatal párok sétálni. A város közepén elterülő kicsiny zöld területet bemutató videóból, megismerhetik a 16 évvel ezelőtti Érsekkertet, s felismerhetik a különbségeket, illetve hasonlatosságokat a 2021-es parkkal. Ha szeretnének Eger közepén egy kis zöld területen pihenni egyet, sétálni, vagy csak elvonulni a város zajától, akkor kiválóan alkalmas akár helyiek, akár turisták számára is.

Képekben: Én is tudok táncolni! - egri tánccsoportok bemutatása 2. rész/2004.07.20./

A tánccsoportok különböző korosztályokban mutatkoznak be a Dobó téren. Egészen a fiatal kislányoktól a felnőtt nőkig, több korcsoport van, ahol kor és táncismeret szempontjából osztották be a lányokat és fiúkat. A zenei paletta elég színes, többnyire ritmusos pörgős zenét választottak, a 2000-es évek zenei stílusát tökéletesen tükrözik az adásban megjelenő zenék. Persze akadtak itt klasszikusabb darabok is. A táncstílus mellett megfigyelhetőek az öltözködési, stílusbeli különbségek is, mely érdekes utazás lehet a múltba.

Örök kő - Az egri nő szobra /2004.07.20./

Az Örök kő következő adásában az egri nő című szobrot ismerhetjük meg, melyet az Egészségház utcánál lévő parkban helyeztek el. A szobor kalandos útját és bővebb történetét megismerhetik felvételünkből, ahol Szabad Gábor meséli el önöknek. Ha kíváncsiak rá, és van rá lehetőségük tekintség meg Eger többi nevezetessége mellett az egri nő szobrát is!

Teregetés /2004.07.27./ Kovács László

Kovács László kiváló munkáiból láthatnak egy összeállítást. Az adás csendéletekből és portrékból áll, melyekben visszatérő elemek a fák. A munkáihoz rajzszenet és festéket is használ. Kiváló alkotásait Önök is megtekinthetik mostani adásunkban.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video