Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. április

Régimódi hagyományaink megőrzését manapság már kevésbé tartják fontosnak, mégis néha jólesik nosztalgiázni arról, hogy például nagyanyáink idejében hogyan készültek Jézus feltámadásának ünnepére, vagyis a Húsvétra. 2006 áprilisában adták át a Varázstornyot is, amely nemcsak a diákok, de a turisták egyik kedvenc látványossága is, az erről készült videóban pedig megtekinthetjük az épületrész legérdekesebb elemeit is. Az első egerszóláti Aranytőke borszemlére is ellátogattunk, ahol sok érdekes információt gyűjtöttünk a rendezvényről. Áprilisi blokkunkat egy drogprevenciós előadással zárjuk, ahol egy megtörtént események alapjára épülő film a Mosolygós Kék szemek is bemutatásra kerül. 

Írta: Farkas Dorina Anna 

Régi-módi – máig élő hagyományaink – a húsvét /2006.04.18./

Az évek múlásával az őseink által megtartott ünnepek megmaradtak számunkra is, azonban az általuk megélt hagyományok napjainkban már sok háztartásban nem igazán köszönnek vissza. Boriska néni elbeszéléséből megtudhatjuk, hogy régen hogyan is zajlottak a húsvéti készülődések, a locsolkodás, mikre kellett odafigyelni a terítéssel és az ételekkel kapcsolatban, illetve, hogy az ünnepek alatt a rokonok hogyan tartották a kapcsolatot.

Varázstorony /2006.04.28./

Az Eszterházy Napok keretén belül ünnepélyes pillanatok közepette átadták az egyetem Líceum épületében az érdeklődők számára a Varázstoronyt. Az interaktív kísérleti tárlatról a terv megálmodója is mond pár szót jelen videóban, illetve láthatjuk a Varázstorony legérdekesebb elemeit is.

Aranytőke borszemle Egerszalókon /2006.04.14./

Először kerül sor Egerszóláton az Aranytőke borszemlére. Dr. Lőrincz György interjújából megtudhatjuk, hogy miből indult ki az alapötlet, kik a szervezők, milyen bortermelő vidéket foglal össze és hogyan zajlik le a rendezvény, illetve kik és hogyan nevezhetnek.

Drogprevenció /2006.04.28./

A neveléstudományi tanszék és a Pedagógia- Pszichológia és Tanárképzési fakultás hallgatói önkormányzatának javaslatára a Főiskolai Napok keretén belül Drogprevenciós programot iktattak be. A rendezvényen levetítették a Mosolygós kék szemek című alkotást, amelynek a főhőse drogtúladagolásban vesztette életét. Az édesapja tapasztalatairól hallhatunk egy interjút, amellyel szeretné felhívni az érintettek figyelmét az esetleges veszélyekre.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video