Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. október

Nagyon sok eseményt dokumentáltak az októberi hónapban is egykori hallgatóink, ebből egy párat pedig kifejezetten ajánlok nektek megtekintésre! Ilyen a Kortárs művészeti hetek programsorozata, melyen a pantomimesek kalauzolnak minket át, majd a 2006-os Gólyatábor 3 napját követjük végig, melyet vétek lenne kihagyni! A Sulinapló című ifjúsági magazin is megkezdte működését a tanévre, őket is érdemes követni, majd kulturális magazinműsorunkban a kicsik és nagyok tanévkezdéséről beszélünk. Végül, de nem utolsó sorban id. Ömböli Péter vezet be minket a kaszálás technikájába egy nosztalgikus film keretein belül, úgyhogy tartsatok velünk ezúttal is!

Írta:Maróczi Bianka

Kortárs művészeti hetek Egerben – összefoglaló /2006.10.10./

Az I. Kortárs Művészeti Fesztivál összefoglalóját láthatjátok, mely nagyszerűen megragadja a fesztivál hangulatát és betekintést nyújt a programokba is. A pantomimesek Eger forgalmasabb utcáin hívták fel a figyelmet a művészeti hetekre, illetve nehéz lehetett nem tudomást venni az acél szobor kiállításról sem, mely hangszerként is kitűnően megállta a helyét. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a nekik való programot a különböző performanszok közül, nézzetek rá ti is!

Gólyatábor 2006 /2006.10.13./

Eszméletlenül jó hangulat jön át a 2006-os gólyatábor összefoglaló videójából, melyben végigkövetjük a tábor 3 napját a beköltözéstől az utolsó estéig, mikor a gólyaesküvel az újoncok hivatalosan is a főiskola tagjaivá váltak. Az eső sem tántorította el őket a bulitól, és a titokszoba egy igazi hiánypótló lehetőség volt mindenki számára. Őszintén remélem, hogy a videóban szereplők is megnézik majd, hiszen számukra jelent ez igazi nosztalgiafaktort, de nem csak nekik szól, mert szerintem jó látni milyen programok voltak akkor, és hogy buliztak 2006-ban!

Sulinapló /2006.10.13./

Mi is adná át jobban a fiatalok szellemiségét, mint egy ifjúsági magazin, melyben nemcsak a programokat és az akkor aktuális híreket, de a hallgatókat és a középsulisokat is jobban megismerjük. Az ifjúságot érintő hírek után egy programajánló blokk következik, melyben felkapotabb filmeket ajánlanak megnézésre a különböző kulturális és ifjúsági programokon kívül, majd a stáb kivallatja a város fiatal járókelőit a nyári programokról. A Zenei Világnap alkalmából egy nagyszabású koncertre is elkalauzolják a nézőt, melyben a zene szeretetéről és jelentőségéről kérdezik a művészeket, majd a zene témánál maradva a könnyűzene felé orientálódunk. Hegedűs Az Áruló néven futó színészzenekarral készült egy interjú a csapatról és a nevük ihletettségéről, illetve terveikről, végül pedig egy hosszabb interjút látunk Kormos Katalinnal, magyar szakos hallgatónkkal, akivel egy igazán jól sikerült beszélgetés kerekedik. Ajánlom mindenkinek a Sulinaplót!

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora /2006.10.17./

Nemcsak a főiskolások, de a kisiskolások tanévkezdésébe is belelesünk, ők várták-e a szeptembert? Egy igazán jó hangulatú beszélgetés alakult ki az alsós általános iskolásokkal, majd a kollégiumi beköltözésekről és a felújításokról vagy azok hiányáról is hallunk. Megjegyzem itt szóba kerül a Sas úti kollégiumtól való megválás, amire úgy tűnik végül nem került sor. Végül a filmklubokról is szó lesz, ennek kapcsán hallhatunk interjút a két felelős oktatónkkal, majd egy könyvajánlót is kapunk a műsor végén. Tartsatok velünk!

„Hát, elmentünk kaszavenni” – néprajzi film /2006.10.31./

A kaszálás technikájába vezet be minket id. Ömböli Péter ebben a néprajzi filmben, melyben kedves őszinteséggel beszél a munkáról, és tanácsokat kapunk tőle, például, hogy ne álljuk a kasza útjába, mert bizony nem lesz lábunk! A gyakorlatban is bemutatja a kaszafenés titkait, és segít, hogyan legyünk eredményesek kaszálás közben. Azonban nem is a technikai tanácsok miatt lehet érdekes nekünk ez a film, hanem a kedves nosztalgikus érzés és a hangulata miatt. Már csak ezért is ajánlom nektek!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video