Utazz velünk vissza a múltba! – 2009.március

2009 márciusában elhoztuk nektek Bollók Csaba filmrendező - aki egyébként az egyetemünk tanára a mai napig is - Jelenlétek című fotókiállítását, amely tárlat az általa rendezett filmből, az Iszka utazásából vett werkfotókból áll össze. Utána Erőss István grafikus és természetművész szintén főiskolánk tanárának portréfilmjét tekinthetjük meg, melyben sok érdekes információ kerül napvilágra vele kapcsolatban. Végül pedig a Re-actor’s hangtárlat két részével búcsúztatjuk ezt a hónapot.

Bollók Csaba – Líceum Galéria (2009.03.13)

Bollók Csaba, Balázs Béla díjas filmrendező, főiskolánk tanárának Jelenlétek című fotókiállítását tekinthettük meg 2009 márciusában a Líceum Galériájában. Iszka utazása című filmjének werkfotóiból készült kiállítása ízelítőt ad számunkra a mozgóképes alkotásból.

A Világegyetemista – Erőss István (2009.03.17)

Európa felét bejárta, jégkorongozott és sosem adta fel azt az álmát, hogy belőle egyszer képzőművész lesz. Erőss István, grafikus és természetművészről készült portréfilmben rengeteg érdekes információt tudhatunk meg róla, többek közt, hogy hogyan képződött közte és az alkotás közt egy elválaszthatatlan kötelék, milyen utat járt be mind azért amire most méltán lehet büszke.

Re-actor’s hangtárlat (2009.03.20)

Kátai László: I. zongoraverseny ősbemutatóján vehetünk részt, melyben közreműködik főiskolánk tanára Gábos Judit, valamint az egri Szimfonikus zenekar is. A felvételt elsősorban hallgatni érdemes, szóval, ha szereted a komolyzenét akkor hangerőt fel!

Re-actor’s hangtárlat 2.rész (2009.03.24)

A Re-actor’s hangtárlat második részében is az egri Szimfonikus zenekar hangversenyén vehetünk részt a Gárdonyi Színház falai közt. Szabó-Sipos Máté vezénylésével kelnek életre a hangszerek, tovább játszva nekünk a különböző klasszikusok dallamait.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video