Utazz velünk vissza a múltba! – 2009 augusztus

2009 augusztusában visszapörgetjük az idő kerekét és kitekintünk az 1956-os melbourne-i olimpiára, ahol Magyarország zászlója került középpontba a hazánkban dúló forradalom katonái tiszteletére. Rögtön ezután visszaugrunk a Slow film fesztiválra, amely már több évtizedes múltra tekint vissza és támogatja a fiatal hazai, illetve külföldi filmkészítőket. A filmfesztivál után Cseh Tamás emlékkoncerten vehetünk részt, valamint ellátogatunk a XIX. Agria Nemzetközi Táncfesztiválra is. 

Az 1956-os melbourne-i Olimpia magyar zászlójának története (2009.08.04)

1956-ban Ausztráliában, Victoria állam fővárosában rendezték a XVI. nyári olimpiai játékokat. A melbourne-i olimpián feltűnő magyar zászló történetéről szól az alábbi videó. A magyar olimpiai csapat és az időközben Magyarországon dúló forradalom tiszteletére emelték zászlónkat a legfőbb helyre.

Slow Film Festival Eger 2009 (2009.08.07)

Több évtizedes múltra tekint vissza a Slow Film Fesztivál, amely elsősorban a szárnyait bontogató fiatal, filmes tehetségeknek nyújt segítséget. Olyan a szakmában elismert nevek terelgetik a tanulókat, mint Bollók Csaba filmrendező, M.Tóth Éva Balázs-Béla díjas animációs filmrendező, Jenei Zoltán kortárs zeneszerző és Tóth Tibor a főiskola mestertanára. Mentoraik támogatása által mind a helyi mind pedig a külföldi hallgatók számos nagyszerű alkotással zárták a fesztivált.

Cseh Tamás koncert a Líceumban (2009.08.25)

Cseh Tamás Kossuth és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, énekes, színész és rajztanár, a szíve mélyén pedig örök indián. A magyar előadóművész az egri Eszterházy Károly Főiskola diákjaként szerzett rajztanári diplomát, ezért a felsőoktatási intézmény halála után egy emlékkoncerttel búcsúzott el tőle, melyet a Líceum épületében tartottak.

XIX. Agria Nemzetközi Néptánc találkozó gálaműsor 1.rész (2009.08.28)

Évente megrendezett, hagyományápolónak számító program Egerben az Agria Nemzetközi Néptánctalálkozó gála. A rendezvényre a helyiek mellett külföldi tánccsoportok is érkeznek. A tradicionális folklór sorozatra Észtországból, Indiából és Olaszországból is érkeztek vendégfellépők.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video