Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. szeptember

A mai műsorajánlónkban is visszautazunk a múltba, bemutatjuk önöknek a Líceum Televízió indulását, egy drogprevenciós napon is részt vehetünk, ahol a fiatalok drogfogyasztására hívták fel a figyelmet. Ezután Noszvajra látogatunk a Szilvanapra, ahol hagyományos szilvalekvárt főztek a noszvaji nénik. Végezetül a főiskolánk tehetséges sportolóit mutatjuk még be önöknek, akik gazdagították iskolánk hírnevét!

Írta: Berki Viktória 

Írta: Berki ViktóriaÍrta: Berki ViktóriaÍrta: Berki Viktória

Werkfilm a Líceum TeleVízió indulásáról /2003.09.16./

Érdekel a Líceum televízió megalakulása? Bepillanthatsz néhány háttérpillanatba? Ebben az adásban egy rövid montázst láthatunk, amely a televízió megalakulásának egy-egy háttérpillanatát mutatja be, azt hogy hogyan és milyen munkával készülnek el azok az adások, amelyeket nézünk időről időre. Pillantsunk be ön is a kulisszák mögé!

Képekben: Drog nélkül tisztán /2003.09.26./

A videó 2003.szeptember 18-án egy drogmegelőzési napon készült. Az interjúalanyokat arról kérdeztük, hogy mit jelent számukra az, hogy tiszta élvezet. Milyen szavak, események jutnak eszükbe a tiszta élvezetről? Önnek mi jut eszébe a tiszta élvezetről? Mik az első szavak, amely beugranak eme két szó hallatán? Tartsanak velünk önök is, és pillantsanak be a 2003-as egri közösségi életbe, az akkori szokásokba.

Hírlánc /2003.09.26./

A Líceum televízió hírműsora a Hírlánc biztosítja a diákok, a tanárok, illetve a külsős személyek tájékoztatását az egyetemi életről, egészen a mai napig. A 2003-2004-es új tanévvel többváltozás is bekövetkezett egyetemünk életében. Ekkor adták át a ma is használatban lévő, hatalmas, sok ezer könyvet tartalmazó egyetemi könyvtár kutató részlegét. Új szakképzés indított a Média-informatikai intézet. Illetve Erdős Júlia képzőművész kiállítására is ellátogathatunk. Tartsanak velünk önök is!

Képekben: Noszvaj - Szilvanap /2003.09.30./

Ebben a műsorban a 2003-as szilvanapot mutatjuk be, ahol megjelennek a régi hagyomány szokásai. A Noszvaji Szilvanap a mai napig is megrendezésre kerül. A fiatalok a magyar hagyományos néptánc világába vezetnek be bennünket, míg az idősebb korosztály egy magyar népdallal várta az érdeklődőket. Kézműves foglalkozásokkal, hegedűjátékkal szórakoztatták a Szilvanapra látogatókat. S természetesen megjelenik a hagyományos üstben főzött szilvalekvár is, melyből aztán elkészültek a hagyományos kemencés szilvalekváros sütemények is.

Lelátó /2003.09.30./

2003. szeptember 27-én és 28-án került megrendezésre az első nagyobb felsőoktatási intézmények testnevelői szakos hallgatóinak megmérettetése, amelynek a Nyíregyházi főiskola biztosított helyszínt. A két napos találkozón öt versenyszámban indulhattak a versenyzők. Férfi kézilabda, női kosárlabda, női és férfi torna, valamint az atlétika versenyszámai. A hazai versenyzők rengeteg éremmel tértek haza Nyíregyházáról, illetve több egyéb kitüntetéssel is öregbítették intézményünk hírnevét. Bővebb információért pedig tartsanak velünk!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video