Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. október

Az októberi ajánló legalább annyira színes, mint maga az ősz. Először egy performert ismerhettek meg közelebbről a II. Nyílt tér Élőművészeti Fesztivál összefoglalójából, majd betekintést nyerhettek az EKF Gyakorló Tiszafüredi alkotótábori életbe. Az Egerfood ismeretterjesztő sorozatának második epizódjában két lisztes termék készülésének folyamatát követhetitek végig. Ezután Kanadához is közel kerülhettek és megtudhatjátok milyen programokkal várták a résztvevőket az Eszterházy Károly Főiskolán a Canada for you eseményén. Végül ne feledkezzünk meg a környezetünkről sem, így egy magazin műsorból fontos információkhoz juthattok a környezetvédelemről. 

II. Nyílt tér Élőművészeti Fesztivál a Kis-Zsinagógában - összefoglaló /2007.10.19./

Betekintést nyerhetünk egy performer tapasztalataiba, aki előadott a II. Nyílt tér Élőművészeti Fesztivál keretei között a Kis-Zsinagógában. Az egri közönségről is csak pozitív élményei voltak, így visszatérő vendégként szerepelt. Töröcsik Gábor, a Part Egyesület tagja pedig a fesztivál pezsgéséről, szervezéséről számol be. Igen érdekes kulisszatitkokat tudhattok meg ebből az összefoglaló videóból nem csak a performance világáról, hanem az életről, amikor még nyugodtan lehetett közösségbe járni zárt térbe, félelmek nélkül.

Az EKF Gyakorló Tiszafüredi alkotótábora /2007.10.05./

Kíváncsi vagy milyen lehetett másodévesként a tiszafüredi alkotótáborban részt venni? Akkor jó helyen jársz! Ez a videó bemutatja milyen programokon vehettek részt a hallgatók és tanárok egyaránt. Ekkoriban bővült a tábor filmes szekcióval is. A fiatalok szabadjára engedhették fantáziájukat és akár egy komplett animációt is készíthettek az ott töltött idejük alatt. Közel a természethez a cél az volt, hogy a diákok inspirálódjanak az őket körülvevő tájból, elhagyva a városi közhelyeket. Lehetőség nyílt számukra a land art felfedezésére és kiaknázására. Az alkotás mellett a másik fő célja ennek a tábornak az összekovácsolódás, amelyről a hallgatók mesélnek.

Kanadai nap a Tudomány Ünnepén /2007.10.25./

A tudomány hónapjának a részeként került megrendezésre a Canada for you című egész napos rendezvény, amely az Eszterházy Károly Főiskola Amerikanisztika és francia tanszékének közös szervezésében készült. Dr. Kaló Krisztina főiskolai docenstől megtudhatjátok, hogy pontosan milyen programok vártak a résztvevőkre, hogyan kerülhettek közelebb a kanadai kultúrához.

Zöld pont - környezetvédelmi magazin /2007.10.02./

A videó felhívja a figyelmet környezetvédelem fontosságára, amelyhez szemléletváltás is szükséges, hiszen csak akkor tudjuk megóvni bolygónkat, ha minden egyes ember szem előtt tartja az alapvető irányelveket. Ennek megértésében segítséget nyújtott az önkormányzat is, ahová nyugodtan lehetett fordulni kérdésekkel. Egri lakosokat is megkérdeznek szokásaikról ebben a témában. A magazin ismerteti nem csak a látható, de láthatatlan szennyezéseket is, mint például a levegőszennyezést. A környezetvédelemre felhívó programok között szerepel az autómentes nap, illetve a Föld napja is.

EGERFOOD filmek – 2. rész, Lisztes termékek – élelmiszer technológiai ism. terj. /2007.10.16./

Az Egerfood élelmiszer technológiai ismeretterjesztő sorozat második részében a lisztes termékekkel ismerkedhettek meg. Először a mindenki által közkedvelt kekszekről lesz szó, azon belül is a népszerű háztartási kekszről, amelynek készítési folyamatát nézhetitek végig magyarázattal kisérve. Ezután pedig az előkészített, hűtött réteslapról láthattok részletet, hasonlóan a kekszhez, itt is narrációval. Ha érdekel, hogyan készülnek ezek a termékek, akkor ne hagyd ki ezt a videót!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video