Utazz velünk vissza a múltba! – 2008. április

Színházi előadások, középkori lovagok és neves költők verseinek sorai hódították meg 2008 áprilisát. A tavasz második hónapján jókat derülhetünk a lengyelországi Bialystok-i Egyetem bábelőadásain, képet kaphatunk a középkori lovaggá válás folyamatáról, illetve magukról a vitézekről, valamint eljutunk Győrbe is, ahol a helyi szavaló verseny indulóinak előadásait hallgathatjuk meg. 

Győri versmondó verseny (2008.04.25)

Petőfi Sándortól Varró Dánielig, ismertebb és kevésbé ismert versek sorai csendültek fel 2008 áprilisában Győrben, a versmondó versenyen. Az alábbi videóban ezekből kaphattok egy kis ízelítőt, illetve bemutatkozik Kiss Eszter a verseny győztese, akinek előadásában meghallgathatjuk Nemes Nagy Ágnes: Elégia egy fogolyról című szerzeményét.

Charles Chaplin titkos élete – a Bialystok-i Egyetem hallgatóinak előadása (2008.04.25.) -

Keménykalap, bajusz, járóbot és kacsázó léptek egy fekete-fehér némafilmben. Nektek is először Charlie Chaplin jutott eszetekbe? Utánozhatatlan, karakteres megjelenésével mindig megnevettette közönségét, a legtöbb embernek így nem csoda, ha az ő neve ugrik be először, ha némafilmekről van szó. A Bialystok-i Egyetem Bábszínháza Chaplin ’titkos’ életről készített egy előadást, amely egészen más szempontból közelíti meg a némafilmek koronázatlan királyát.

Középkori lovagok – ismeretterjesztő film (2008.04.25)

Érdekel a középkor? Kíváncsi vagy arra, hogy kit avathattak ebben az időben lovaggá? Milyen feltételei voltak? Az alábbi videóban egy ismeretterjesztő kisfilmet találsz ezzel a témával kapcsolatban, melyben további kérdésekre is választ adnak a történészek illetve számos érdekes információval is szolgálnak nekünk a lovagokról.

Busybody - a Bialystok-i Egyetem Bábszínháza előadása (2008.04.04.) -

A Bialystok-i Egyetem Bábszínházának ezen előadását kifejezetten ajánlom mindenkinek, aki kedveli az ’old school humort’ illetve kicsit szeretne kiszakadni a szürke hétköznapok mókuskerekéből és nevetni egy jót. Akciódús jelenetektől mentes mégis igazi feltöltődést kínál ez 8 perces kis előadás, szóval, ha kedvet kaptatok hozzá, akkor mehet a show!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video