Utazz velünk vissza a múltba! – 2009 február

2009 februárja egy olyan hónap volt, melyben vizsgafilmeken és kiállításokon keresztül a művészetbe, és ezáltal önmagunk legbelsőbb gondolataiba láthatunk betekintést. Egy olyan út ez, amire bármikor ráléphetünk – hála a megőrzött felvételeknek. Lázálomszerű látomásba, madárrá válásba és egy papír útkeresésébe kalauzolom most el Önöket. De, ha ezek a gondolatok túl misztikusak lennének, akadt ebben a hónapban is egy kiállítás, ahol Ifjabb Albrecht Dürer - magyarul Ajtósi Adalbert - grafikáit és a művész kortárasainak alkotásait tekinthetik meg. Tartsanak velünk ezúttal is! 

Dürer és kora – zsinagóga galéria (2009.02.27)

Albrecht Dürer alapnévként szolgál a képzőművészetekben és még azoknak is ismerősen csenghet, akik nem tevékenykednek a manuális alkotás világában. Dürer grafikáit és a művész kortárasainak alkotásait állították ki 2009 februárjában a kassai Kelet-szlovákiai Múzeumban. Lehengerlő művekkel találkozhatunk az alábbi videóban így érdemes megtekinteni.

Fiú aki madár akar lenni (2009.02.17)

Képletesen mindenki válhat madárrá vagy éppen hallá. A kérdés már csak az, hogy hogyan érheti el ezt az illető? A válaszokat önmagunkban kell keresni ahogyan ezt főhősünk is teszi. Most az ő gondolatmenetébe léphetünk bele és követhetjük figyelemmel, hogyan „válik madárrá” és miképpen hallá.

Long Walk Toilet (2009.02.17)

Hosszú vörös körmök, szőke haj és bájos arc kísérti főhősünket az alábbi kisfilmben. A lázálomszerű szerepjáték alatt egy különös történet kezd kibontakozni, hogy aztán egy rémisztő csattanóval véget érjen. Bár maga a kisfilm régi technikákkal készült, az alaptörténete mind a mai napig sok izgalmat rejt magában.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video