Utazz velünk vissza a múltba! – 2009 április

A tavasz második hónapjába léptünk. 2009 áprilisa is számos szuper dolgot tudhat maga mögött, melyek közül most elhoztunk nektek párat. Ezek közt szerepel egy hallgatói munka, amely egy rövid, jópofa kis animációs film, pár gazfickó pálcikaemberrel és bohókás Lego figurákkal. Ezt követi egy kiállítás megnyitó, ahol egy adott zeneműre készítettek érzések alapján festményeket a képzőművészek. Az ARTéria művészeti ismeretterjesztő magazinnal folytatjuk sorunkat, ahol a 3D animációról lesz szó, majd Szemethy Anikó festménykiállításával zárjuk az áprilist. Jó szórakozást kívánunk!

Arra gondoltam….-animációs film (2009.04.03)

Gazfickó pálcikaemberek, bohókás Lego figurák, két bolha, valamint egy elefánt. Az Arra gondoltam…című animációs film vegyes technikával készült képivilágába merülve szórakozhatunk egy sort a jópofa bolhákon és az előtűnő figurákon, valamint a rendező humoros narrációján.

Egy kiállítás képei (2009.04.03)

Zeneműre született alkotások tárlata nyílt 2009 áprilisában a főiskolán dolgozó művésztanárok részvételével. Mindegyik művész egyedi meglátással közelített a zenei darabhoz, volt, aki első érzésre festette ki magából a muzsikaszó által felé közvetített képeket, s volt, aki többször is meghallgatta a szerzeményt, majd azután festette ki magából gondolatait. Izgalmas képzőművészeti alkotások születtek végeredményül, melyeket F.Balogh Erzsébet főiskolai docens és Szilágyi Rudolf gyakorlatvezető tolmácsol nekünk.

ARTéria – a 3D animáció – művészeti ismeret terjesztő magazin (2009.04.10)

Az Egon és Dönci volt a legelső magyar 3D-s animációs mesefilm, amelyet egy művészetszerető testvérpár és lelkes segítői vittek mozivászonra. A mese gyártásvezetője Gál Gergely most betekintést enged nekünk a kulisszák mögé és megfigyelhetjük, hogy hogyan is készül el egy 3D animációs film, mi is pontosan az a 3D, valamint további érdekességekkel is szolgál nekünk a videóban.

Szemethy Anikó kiállítása Budapesten (2009.04.10)

Két nagy mestere inspirálta Szemethy Anikót kiállításának megvalósításában. A tárlatnak egy részét Nagy B.István emlékére készítette, aki egyike volt a mesterei közül. További alkotásainak létrejöttét pedig Kovács László képzőművész történetei ihlették. Tekintsétek meg ti is Szemethy Anikó volt főiskolás hallgató kiállítását!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video