Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 február

Izgalmas kísérletek mögött húzódó tudományos magyarázat, egy egri érseki összetűzés következtében reformátussá avatott egyedi körtemplom és ’Apple tech day’ is vár azokra, akik velünk tartanak 2010 februári összefoglalónkban. Emellett a 2010-es keresztféléves oklevélátadó ünnepségen diplomát szerző hallgatókat is viszontláthatjuk. Tartsanak velünk! 

Apple tech day a főiskolán (2010.02.02.)

Az ’Apple tech day’ az Apple termékek használati lehetőségeit mutatja be a felsőoktatásban. A demó napon lehetőség volt kipróbálni a különböző telefonokat, laptopokat és egyéb eszközöket. Az előadáson elhangzik, hogy az Apple milyen módszereket alkalmaz az eszközorientált oktatásban, és miben látja az oktatás fontosságát. Grafikai programok, zeneszerkesztő szoftverek és egyéb alkalmazásokat próbálhattak ki a diákok az interaktív előadáson.

Az Eszterházy Károly Főiskola keresztféléves oklevélátadó ünnepsége

A keresztféléves oklevélátadó ünnepséget Jónás Zoltán kulturális programigazgató nyitotta meg. Az eseményen, közel kettőszáz végzős hallgató vett részt, akiket Dr. Zám Éva dékánasszony köszöntött. Ezt követően Hegyesi-Hudik Margit, Ének - zene tanszéki oktató előadásában Wolf Péter: Ave Maria című szerzeményét hallgathatták meg a friss diplomások. A diplomákat Dr. Hauser Zoltán és Kalóné Szűcs Erzsébet adta át.

Mesetorony - érdekes fizikai kísérletek nem csak gyerekeknek (2010.02.02)

Repülő labda, bermuda henger, lávalámpa. Elsőre talán különösnek tűnhet, ám a fizika világában rengeteg furcsaságra meg van a magyarázat. A Mesetoronyban, Kanalas Gábor angol - történelem szakos hallgató végzett fizikai kísérleteket, melyeknek a magyarázatát is megosztotta. Így például fény derült arra, hogy a lávalámpában viasz található, hogyan működik a Newton inga, illetve, hogy a bermuda háromszög rejtélyes hajó eltűnéseire mi a magyarázat. Kíváncsiak vagytok? Tartsatok velünk!

A szilvásváradi református körtemplom (2010.02.05.)

Szilvásváradon található az 1837-ben épült szokatlan külsejű templom, Magyarország egyetlen körtemploma. Gróf Keglevich Miklós rendelete után 3 év alatt készült el az épület, amit eredetileg katolikusnak szánt, de egy egri érseki összetűzés következtében végül reformátussá avatták. A klasszicista négyoszlopos, kupolás épület tervezője feltételezhetően Hild József, építőmestere pedig Pavolni Ferenc. Az építészeti érdekesség jelenleg is megtekinthető.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video