Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. január

Egy újabb évet indítunk! 2006-ba ugrunk vissza az időben, méghozzá januárhoz, ahol olyan témákkal foglalkozott a Líceum TV, mint a Kommunikáció és médiatudomány szak és a Történelem szak ismertetése, vagy az eljegyzés és lakodalom körüli régi szokások. De megnézhetjük, hogy Schell Judit és Csányi Sándor hogyan ajánlja a ’Csak szex és más semmi’ című filmet. Mindenképp érdemes velünk tartani továbbra is, hiszen 2006-ból is megannyi érdekes, izgalmas, olykor vicces pillanatot idézünk majd fel!

írta: Farkas Dorina Anna 

Így képzünk mi: Kommunikáció és médiatudomány szak Dr. Varga Gyula /2006.01.03./

Egerben 1996 óta lehet Kommunikáció szakos képzésre jelentkezni és fejleszteni az ismereteket. Az Eszterházy Károly Egyetem kommunikációs képzése a magyar viszonylatban kiemelkedő. Dr. Varga Gyula az egri (akkor még) főiskola Kommunikáció és médiatudomány szakának tanszékvezető tanára a legfontosabb kérdések megválaszolásával segít bemutatni a jelentkezők és érdeklődők számára az egri képzést. Jelen videóban többek között választ kapunk arra, hogy a nevezett szakon pontosan mire jó a képzés, mire képezik a tanulókat, milyen tárgyakat lehet tanulni, milyen választható szakirányok vannak, melyek a gyakorlati lehetőségek, miért fontos a nyelvvizsga a mai világban, illetve, hogy milyen végzettséget lehet szerezni és milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak.

Így képzünk mi: Történelem szak Dr. Gebei Sándor /2006.01.03./

Mik a felvételi feltételek az Eszterházy Károly Főiskola Történelem szakán, milyen ismeretekkel, alaptudással szükséges rendelkeznie az ideális jelentkezőnek, milyen választható szakirányok vannak, milyen végzettséget ad az elvégzett szak és milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak, miért fontos a nyelvvizsga, illetve miért jó és hasznos a történelem szak. Ezekre a válaszol Dr. Gebei Sándor az egri (akkor még) főiskola történelmi tanszékvezető tanára teljes körűen vázolva az érdeklődők számára a szak különlegességeit.

Régi-módi – eljegyzés és lakodalom /2006.01.10./

Manapság az eljegyzés egy férfi és egy nő döntésén áll vagy bukik, de hogyan is volt ez pár évtizeddel ezelőtt, amikor a család és a család mögött álló vagyon is sokszor mérvadó volt egy eljegyzés tekintetében. Más szokások voltak a legény és leánybúcsún, és a lakodalom is egészen más keretek között valósult meg. Pontosan mit is jelent a stafírung, hogyan zajlottak a legénybúcsúk, és mi az a leánysiratás? Jelen adásban Ica néni visszaemlékezéséből mindent megtudhatunk.

Csak szex és más semmi – filmajánló /2006.01.06./

A Goda Krisztina rendezte Csak szex és más semmi nagy sikerrel robbant be a magyar mozikba. Egy filmet megnézve sokszor elérzékenyülünk, izgalomba kerülünk, átszellemülünk, nevetünk vagy sírunk, de vajon mi játszódhat a színfalak mögött? Mit érezhetnek, gondolhatnak a szereplők a forgatás alatt? Ebben a filmajánlóban Schell Judit és Csányi Sándor válaszolnak ezekre a kérdésekre és avatnak be egy-két kulisszatitokba minket.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video