Utazz velünk vissza a múltba! – 2011 január

Azt mondják januárban minden lelassul, nem történik semmi, mindenki behúzódik a tél zord időjárása elől a meleg kandalló mellé. A Líceum Televízió ANNO csatornáján számtalan bizonyítékot találunk arra, hogy ez a tévhit nem mindenhol valósult meg. Például a főiskolán 2011 januárjában biztosan nem. Hiszen ekkor mutattuk be *dobpergééés* Gulyás Kristóf és Kovács Márk Gustavito című dokumentumfilmjét, amelyben megismerhetjük Perger "Guszty" Istvánt és a magyar dobkészítés múltját és jelenét. Ekkor zajlott a XII. Szőlészeti és Borászati Konferencia, és egy teltházas nyíltnap is. De emellett folytatódott ’Így képzünk mi’ sorozatunk, illetve az Életvarázs is újra indult, hogy felkészítse a nézőket a 2011-es farsangi és báli szezonra. Kellhet-e ennél több egy jó kis nosztalgiához?

Gustavito Perger "Guszty" István és a magyar dobkészítés /2011.01.25/

2011 januárjában mutattuk be *dobpergééés* Gulyás Kristóf és Kovács Márk Gustavito című dokumentumfilmjét, amelyben megismerhetjük Perger "Guszty" Istvánt és a magyar dobkészítés múltját és jelenét. A kisfilmből megtudhatjuk, honnan indul Perger "Guszty" István dobkészítő hangszerszerelme, és hogy maga a magyar dobkészítés milyen akadályokkal tűzdelt korszakon van túl. Egy alap darab mindazoknak, akik szeretnének megtan-tan-tanulni dobolni.

A XII. Szőlészeti és Borászati Konferencia /2011.01.25/

2011-ben zajlott az Eszterházy Károly Főiskolán a XII. Szőlészeti és Borászati Konferencia, ahol olyan előadókkal találkozhattak a résztvevők, mint Dr. Bálo Borbála, a Károly Róbert Főiskola Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatója, vagy Bartus György Tokaj-hegyaljai borvidéki szőlőtermelő. A januári konferencia minden évben egyfajta továbbképzés is volt a szőlőtermelőknek, borászoknak.

EKF nyílt nap - összefoglaló /2011.01.25/

Gondolkoztál már rajta, hogy hogyan zajlott 2011-ben, 12 évvel ezelőtt egy nyíltnap? Hogy mi mindent nézhettek meg az Eszterházy Károly Főiskolára látogató diákok? Hogy a hagyománytól eltérően most hol zajlott a nyílt nap? Jó hírünk van, a válaszok itt vannak, akár meg is nézheted!

Így képzünk mi - a borász szemével /2011.01.21/

Így képzünk mi sorozatunkban bemutatjuk az Eszterházy Károly Főiskola képzési palettáját. Ebben az adásban a borturizmus képzést vettük górcső alá. A főiskola ebben a kurzusban együtt dolgozott borászokkal, hogy egy olyan képzés jöhessen létre, amely tapasztalt, az egri borvidék sajátosságait ismerő szakembereket nevel ki. A végzettek egyszerre ismerik és hasznosítják mindazt, amit egy sommelier és egy idegenvezető is tud.

Életvarázs /2011.01.21/

Az Életvarázs 2011-es első adásában, a stáb arra vállalkozott, hogy felkészíti nézőiket a farsangi báli szezonra. Ruhaválogatás, party smink, trendek, báli frizura készítés, 3D szempilla hosszabbítás is szerepel a műsorban, végezetül pedig, amikor már a külsőnk elkészült, nincs más hátra egy-két-há, mint előre egy-két-há, azaz megtanulni salsázni. Kellhet-e ennél több egy jó bulihoz?

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video