Utazz velünk vissza a múltba! – 2008. december

Rendkívül vegyes témákkal búcsúztatjuk a 2008-as évet. Decemberben betekintést nyerhetünk a Mozgóképkultúra és médiaismeret szakjának folyamataiba, illetve megismerhetjük Herczeg Lillát is, aki a Pekingi olimpián Kyokushin világbajnok lett. Elsőkézből kaphatunk információkat egy ostorkészítőtől a mesterségét illetően, valamint részt vehetünk az Egres Gála 5 éves jubileumi fellépésen is. 

Így képzünk mi – Mozgóképkultúra és médiaismeret (2008.12.12)

Kíváncsi vagy hogyan készült el például imádott bandád zenés klipje? Vagy többet szeretnél tudni kedvenc filmed kulisszatitkairól? Akkor téged is vár a Mozgóképkultúra és médiaismeret szak, ahol mesteroktatók segítségével te is kitanulhatod a filmkészítés minden csínyját valamint hasznos elméleti tudásoknak is birtokosa lehetsz. Az alábbi videóban Dr. Szíjártó Imre főiskolánk mozgóképkultúra tanára ismerteti velünk meg bővebben ezt a szakot.

Kyokushin világbajnok főiskolásunk (2008.12.12)

A kyokushin karate előtérbe helyezi a valós küzdelem és hatékonyság mellett az emberi értékek megőrzését, az egészséges életmódra nevelést, ezért bármely korosztálynak ajánlott sportágról van szó. Herczeg Lilla főiskolánk harmadéves sportszervező szakos hallgatója ezen sportágban szerzett magának világbajnoki címet a 2008-as pekingi olimpián, melyről ő maga számol be Arról van szó című műsorunkban.

5 éves az Egres Gála a GGSZ (2008.12.12)

Népi hangszerek, néptánc és népzene kavalkádjában ünnepelte 5 éves jubileumát az Egres Gála a Gárdonyi Géza Színház falai közt. Az erről készült összefoglaló videóban bepillanthatunk a gála táncos-zenés pillanataiba és elmerülhetünk a hagyományok megőrzésének ezen részében.

Végén van a csattanó portréfilm Bácsi István ostorkészítőről (2008.12.23)

Nem csak egy eszköz, hanem dísz is volt anno a pásztorok számára az ostor. Nem fájdalomkeltésre használt szerszámként szolgált számukra, hanem egyfajta segédfelszerelésként funkcionált az állatok betanítására, hogy ne kóboroljanak el a csordától. Bácsi István ostorkészítővel készült kis portréfilmben az ostorkészítő mester maga beszél az eljárás folyamatairól és néhány kép erejéig mi magunk is szemügyre vehetjük az elkészítés menetét.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video