Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. szeptember

Változatos hónappal készültünk, hiszen 2007 szeptemberében nem is egy mérföldkőhöz érkeztünk. Elsőként indult élelmiszer ellenőrzés és fogyasztóvédelmi szakirány Egerben, de szó lesz az V. Kepes György Nemzetközi Művésztelep átköltözéséről Göncre is. Egy kiállítást is megnézhettek, amely Veréb Vera és Balla Zsuzsa festményeit mutatja meg képekben. Az első lépést a környezettudatos életmód felé Fodor Gábor miniszter ismerteti majd végül levezetésként egy Árpád-kori ismeretterjesztőt mutatunk meg.

Berzsenyfalu, Árpád-kori régészeti park – ism.terj. /2007.09.25./

Az Árpád-kort idéző Berzseny falu betekintést nyújt abba, hogy akkoriban milyen körülmények között élték életüket az emberek. Ha szeretnél visszatekinteni a múltba és megismerni az akkori egyszerűbb, modern gondoktól mentes életet, vagy ha csak egy ki kikapcsolódásra vágysz a rohanó világból menekülve, akkor ez az ismeretterjesztő film tökéletes választás. Kifejezetten relaxációs hatása van a pusztai nép korképét nézni. A békés környezet és a természet közeliség az egyik fő ismérve a Berzseny falu által nyújtott élménynek.

Képekben: Veréb Vera és Balla Zsuzsa kiállítása /2007.09.25./

A 2007 szeptemberében kiállított Balla Zsuzsa és Veréb Vera alkotásait tekintheted meg ebben a videóban. A kiállítás helye a Kísérleti Galéria a Művészetek Házában. Egy csepp inspiráció a múltból a jelen művészeinek. Egyedi és különleges stílusú festményeik minden művészkedvelőt magával ragadnak. A szín használatuk merész, hivalkodó és látványos a palettájuk, amely a tekintetet rögtön odavonzza.

Új szakot indított az Egerfood /2007.09.28./

Az először elindított élelmiszer ellenőrzés és fogyasztóvédelmi szakirányról beszámol Dr. Kiss Attila, az Egerfood igazgatója. Nagyon nagy érdeklődés fogadta az egyedülálló kezdeményezést. Vajon mit is takar a fogyasztóvédelem és miért is olyan fontos a mindennapi életben? Erre is felhívja a figyelmet az igazgató. Ha szeretnél közelebbről is megismerkedni ezzel a szakiránnyal, ami nem csak a fogyasztóvédelmet, de a természettudományi ismereteket igénylő élelmiszer ellenőrzést is kibontja, akkor mindenképp nézd meg ezt a videót!

Kepes Nemzetközi Művésztelep Göncön /2007.09.21./

A Kepes Nemzetközi Művésztelep ebben az évben hagyta el először szülőföldjét, Egert, és költözött ki Göncre. A kísérleti helyszín elősegíti a résztvevők inspirációját, hiszen kimozdultak a megszokott környezetből. A tábor jó opció volt arra, hogy a diákok és tanárok megismerkedjenek egymás munkáival és bemutatkozzanak. Az emberek sokszínűsége felpezsdítette a hangulatot. Tanárok és diákok is megosztják tapasztalataikat az ötödik alkalommal megrendezett táborral kapcsolatban. A bolognai rendszer bevezetésének nehézségeiről és előnyeiről is beszélnek, betekintést nyerhetünk a felsőoktatási rendszerváltásba. A külföldi diákok benyomásait is meghallgathatjuk, akik szívesen mesélnek a meleg fogadtatásról.

Fodor Gábor miniszter "Együtt az élhető környezetért" konferencián /2007.09.28./

A környezettudatos gondolkodás egyik első lépéseként 2007-ben Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter beszámolt a klímaváltozás fontosságáról, a fejlett országokban szerzett tapasztalatairól. A konferencia lehetőség volt az emberek tájékoztatására, hogy léteznek alternatív energiaforrások is. Felhívja a figyelmet arra, hogy minden ember felelős a saját környezetéért és legfőbbképp azért, hogy mit hagy hátra az utódoknak. Továbbá szó esik a jövőbeli tervekről, ami kiváló összehasonlítási alapot ad a mához képest. Vajon mit sikerült elérni az azóta eltelt idő alatt? Egyáltalán változott valamit a társadalmi felfogás a környezetvédelemmel kapcsolatban?

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video