Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. december

Ebben a hónapban is érdekes témákkal látnak el bennünket 2006-ból, ezekből szemezgetve hozok nektek pár ajánlót. Dr. Juhász Erikával beszéltünk az akkor megnyíló Andragógia Tanszékről és a Bolognai folyamat okozta változásokról, majd Hírlánc című adásunkban is kifejtünk számos, az intézményünkkel kapcsolatos témát. Hallgatóink Diákszemmel című magazinműsorában a Líceum kápolnájának restaurálásáról lesz szó, illetve tanulmányi utakra is elkísérjük a hallgatókat. Kulturális magazinműsorunk a vizsgaidőszak köré szerveződik, itt kapunk egy csomó hasznos tanácsot, majd Szurcsik Józseffel is láthatunk egy interjút a Rajz Tanszéket érintő kérdésekről és kiállításáról. Jó szórakozást! 

Írta:Maróczi Bianka

Hírlánc /2006.12.01./

A negyedéves Magyarszakos hallgatók évente egyszer egy versenytanításon mérhetik össze tudásuk és leleményességük, mely úgymond előszobája az Országos Anyanyelv-tanítási Versenynek. Hírlánc című műsorunkban ellátogatunk egy ilyen órára, és beszélünk a résztvevőkkel is, majd Fodor László, egri régész felfedezését mutatjuk be, mely egy, az intézményünk alatti pincerendszert jelent. A Hallgatói Klubban rendezett, Sivatag virágai estre is ellátogatunk, ahol keleti és latin táncokkal és finomságokkal várták az érdeklődőket, de szó lesz a felsőoktatás változásáról, a karrieriroda tréningjéről és Csernus Imre előadásáról is. Tartsatok velünk!

Diákszemmel /2006.12.08./

Főiskolánk hallgatóinak magazinműsora ezúttal is számos, a hallgatók életéhez kapcsolódó témát bont ki, mint például a Líceum kápolnájának restaurálása, és a felújítások utáni átadása. Érdekes látni a restaurálási munkálatokat és ahogy szinte új életre kelnek a freskók a munkálatokat követően. Emellett szó lesz a Forrás Gyermek és Ifjúsági Központ felújításáról és átadásáról is, illetve arról, milyen programokkal várták az érdeklődőket. Ide sorolhatjuk a kedvelt tűzzománcot, a szövést és a kerámiát is, de számos programmal várták ide a fiatalokat. Hallhatjuk és képekben láthatjuk is a Német Tanszék beszámolóját tanulmányi kirándulásukról, melyben szintén sok érdekes információ hangzik el, és minket is városnézésre invitál összefoglalójuk. Ezután a Kommunikáció Szakos hallgatók tanulmányi kirándulását is végigkövetjük, úgyhogy tartsatok ti is velünk ezekre a kalandokra!

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora /2006.12.15./

Ez a rész kifejezetten a vizsgaidőszak és a vizsgadrukk köré szerveződik, mely örök aktualitása a főiskolai/egyetemi létnek. Van, aki stresszel attól függetlenül is, hogy készül, van, aki lazán kezeli, de a lényeg hogy senkit sem hagy hidegen. Lássuk mit szóltak hallgatóink ehhez, és milyen tanácsokat kapunk a stressz leküzdéséhez. Beszéltünk a hallgatókkal a saját praktikáikról, mit alkalmaznak a sikeres vizsgához, hogy készülnek, illetve a tanárokat is megkérdeztük ők mit ajánlanak. Érdemes megfogadni ezeket az örök érvényű tanácsokat!

Tajvanon állított ki Szurcsik József, a Rajz Tanszék vezetője /2006.12.15./

Szurcsik József, intézményünk egykori Rajz Tanszék vezetője a Tajvani Művészeti Egyetem meghívására állította ki ott műveit, melyről interjúnkban bővebben hallhattok. Beszélt a kiállítás fogadtatásáról és az alkotások kiválasztásának szempontjairól is. A tanszéket érintő kérdésekben is választ kaptunk, mint a pályaválasztási rendezvények körüli kérdések, a Bolognai Folyamatba történő beilleszkedés és az új szakok jelenléte és várható fogadtatása. Érdemes vetni rá egy pillantást!

Új alapszak – új tanszékvezetővel /2006.12.15./

Dr. Juhász Erikával, az Andragógia Tanszék új vezetőjével készült egy interjú, melyben bemutatkozott, és a tanszék új formáját is bemutatta a nézőknek. A Bolognai folyamat részeként eleve változáson estek át a tanszékek, de a művelődésszervezés teljesen átalakult. Azért ajánlom ezt a beszélgetést nektek, mert amellett, hogy a folyamat részletei is tisztázódnak egy nagyszerű képzési tervet hallhatunk, melyben szerepelnek rövid és hosszútávú újítások és tervek is.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video