Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. október

Írta: Berki Viktória2003 őszén is számos forgatáson járt stábunk, hiszen a hallgatói élet ebben az időszakban is tele van újdonságokkal, programokkal. Hírlánc című műsorunkban leginkább az oktatást és intézményünket érintő változásokról, tervekről lesz szó, míg Tükör c. magazinunkban már szabadabb, ugyanakkor kulturális szempontból meghatározó témákkal találkozhatunk. A hónapban figyelmetekbe ajánlom a 2003-ban végzett kommunikáció szakosok vizsga adásait, melyben a párkapcsolatokról lesz szó, illetve két etűdöt is kiemelten ajánlok. Tartsatok velünk!

Írta: Maróczi Bianka

Hírlánc /2003.10.03./

Hírlánc című műsorunk, ahogy nevéből is sejthető, egyetemünk saját híradójaként funkcionál. Informálja kedves nézőinket és elsősorban hallgatóinkat az egyetemi élet lehetőségeiről, programjairól és állomásairól. Jelen műsorunkban Huszár Katalin műsorvezető kísér minket végig számos érdekes témán. Szó lesz a felsőoktatásban bekövetkező módosításokról, a kétciklusú képzésre való átállásról, melyről Magyar Bálint, oktatási miniszter tájékoztat minket bővebben. Betekintést nyerünk az induló Digitális Egyetem Projektbe, ahol szó lesz az ígéretesnek tűnő elektronikus diákigazolványról is. Később intézményünk könyvtárának esedékes változásairól, illetve a Jean Monnet tanfolyamról is informálódhatunk. Rövidhíreink után is érdemes velünk maradni, hiszen Kalóné Szűcs Erzsébet, TIK igazgatóhelyettes rendkívül hasznos információkkal látja el az érdeklődőket, később pedig intézményünk szabadidős tevékenységeinek egyre bővülő köréből is kapunk ízelítőt! Érdemes végig velünk maradni!

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora /2003.10.03./

Három érdekes témát vet fel Tükör című műsorunk, mindegyik elévülhetetlen, örök érvényű, így mai szemmel nézve is megragadja a nézőt. Erdős Júlia textilművész kiállítására kalauzoljuk elsősorban az érdeklődőket, ahol nem mindennapi tárlatot járhatunk körbe. A művésznővel beszélve még közelebbinek érezhetjük a számára személyes, belső indíttatású alkotásokat. Minden műkedvelőnek szívből ajánlom az alkotásokat! Később, tovább folytatva a kulturális vonalat egy kicsit más vizekre evezünk és a végvárak pezsgő életébe lesünk be egy nagyobb találkozó kapcsán, mely keretein belül az ország számos részéről érkeztek hagyományőrzők városunkba. Végül egy kedélyes hangvételű interjút követhetünk végig Makk Károllyal, akivel a magyar film akkori helyzetéről, illetve terveiről beszéltünk. Mindig öröm, mikor sikerül interjút készíteni a magyar film kiemelkedő alkotóival, és különösen fontossá válnak ezek a felvételek, ha az alkotó azóta már nincs köztünk. Emlékezzünk meg ezáltal is eme kiemelkedő alkotóra!

Vizsga adás /2003.10.21./

A Kommunikáció szak, elektronikus sajtó szakirányú hallgatóinak vizsga adásait láthatjuk ebben a videóban. Több anyagot is láthatunk, az összekötő kapocs köztük, hogy mind a párkapcsolatról szól valamilyen formában. Az első, kreatív kisfilm után egy hosszabb beszélgetést láthatunk, melyben komolyabb témák is szóba kerülnek továbbra is a párkapcsolatot, férfi-nő viszont tartva fő témának. Végül pedig választ kaphatunk a hosszú házasság titkára is. Mindenkinek ajánlom, aki jelenleg is keresi, vagy már meg is találta élete párját!

Teregetés: Mészáros Viktória /2003.10.28./

Intézményünk rajzos tanszékének büszkeségei ezek a teregetéskor készült etűdök. A félévek zárásaképp kell számot adniuk elkészült munkáikról rajzos hallgatóinknak, mely akár egy kiállítás, számos figyelemre méltó alkotást tartalmaznak. Rengeteg stílusban, különféle eszközökkel készülnek a kreatívabbnál kreatívabb munkák. Mészáros Viktória lenyűgöző alkotásait láthatjuk ebben az etűdben, melyet mindenkinek ajánlok megtekintésre.

Pilácsok - etűd /2003.10.31./

Huszár Veronika etűdjét ajánlom figyelmetekbe, mely azon túl, hogy hallgatóink kreatív gondolkodásmódját hivatott bemutatni, kitűnő relaxációs videónak is mondható. Eger utcai fényeit veszi etűdjének középpontjába, de emellett a város életébe, nyüzsgésébe is bevezeti nézőjét. Érdemes megtekinteni, már csak a kedves nosztalgikus, nyugodt hangvétel miatt is.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video