Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. augusztus

Fesztiválokról és kiállításokról hozok nektek ajánlókat ebben a hónapban, hiszen 2006 nyara igencsak bőséges volt programokban. A 32. Filmművészeti Nyári Egyetem összefoglalóját tekinthetitek meg elsőként, melyben ismert rendezőkkel beszélünk filmjeik kulisszatitkairól, majd a XX. Akvarell Biennáléra kalauzollak titeket. Betekintést nyerünk a Kepes alkotótábor programjaiba és kiállításokon veszünk részt ennek alkalmából. Aba Sámuel nyomába eredünk egy érdekes régészeti feltáráson majd a Gárdonyi Géza Színház évadnyitó terveit hallhatjuk, érdemes ezúttal is velünk tartani! 

Írta:Maróczi Bianka

A XXXII. Filmművészeti Nyári Egyetem – összefoglaló /2006.08.08./

Egy kis összefoglalót ajánlok elsőként nektek a 32. Filmművészeti Nyári Egyetemről, mely sajnos egy szomorú megemlékezéssel kezdődik Illés Györgyről, kiváló operatőrünkről, aki 2006-ban eltávozott az élők sorából. Ő már sajnos nem vehetett részt ezeken a programokon, viszont számos interjú készült rendezőkkel, operatőrökkel és színészekkel is, például Sára Sándorral aktuális filmjéről, a Mementóról beszéltünk, és főszereplőjével is sikerült egy interjút készíteni. Közönségfilmekről is hallhatunk majd, mint a Szőke kóla vagy a Tibor vagyok, de hódítani akarok, ezért semmiképp ne hagyjátok ki összefoglalónkat!

XX. Akvarell Biennálé - összefoglaló /2006.08.15./

Kik vesznek részt egy ilyen kiállításon? Kinek ajánljuk? Mit láthatnak az ide látogatók majd pontosan és miért rendezik meg a kiállítássorozatokat? Mindenre választ kapunk ebből az összefoglalóból, melyből megtudjuk, milyen helyszíneken rendeznek kiállítás és azt is, hogy a jövőre nézve milyen terveik vannak a szervezőknek. Hosszú időre nyúlik vissza az Egri Akvarell kiállítás története, melyet kitűnően összefoglal H. Szilasi Ágota, művészettörténész. A munkákból is láthatunk képeket, így ajánlom minden műkedvelőnek az összefoglalót!

Kepes alkotótábor 2006 - összefoglaló /2006.08.18./

Kepes György, festőművész áll a középpontban, aki 2001 decemberében hunyt el, 2006-ban pedig halálának 5. évfordulójára emlékeztek meg. A róla elnevezett alkotótáborról, és ezzel kapcsolatos kiállításokról szól Tükör című magazinműsorunk különkiadása, melyben kiderül, hogy az alkotótábor kapcsán a külföldi diákok is megismerkedhettek a magyar képzőművészettel, és egy hosszabb interjút is láthattok velük, milyen technikákat próbáltak ki nálunk. Emellett az animációs technikákkal és a fotogrammal is megismerkedünk, illetve animációs bejátszásokat is látunk, úgyhogy érdemes most is velünk tartani!

Aba Sámuel nyomában – (régésztábor Abasáron) /2006.08.22./

Hallgatóinknak egy valódi régészeti feltáráson volt lehetőségük részt venni Abasáron, ahol lelkesen segítették a régészek munkáját Aba Sámuel sírjának felderítésében. Nem vette el a kedvüket az sem, hogy jobbára csak csont és cserépdarabokat találtak, hiszen az élmény volt a fontos. 2006-tól aztán évente szerveztek ide feltárást, azt pedig akkor nem is sejtették milyen fontos volt munkájuk a későbbi leletek megtalálásához. Tartsatok velünk és eredjünk Aba Sámuel nyomába!

A Gárdonyi Géza Színház évadnyitója /2006.08.29./

A színház műsorszervezésébe, jövőbeli terveibe kapunk egy kis betekintést ezzel a videóval, melyben a színház akkori igazgatójával, Csizmadia Tiborral beszélgetünk. Megtudhatjuk milyen elv alapján szervezik a műsorrendet és mik voltak az aktualitások 2006-ban. Az interjú mellett bejátszásokat is láthatunk a műsoraikból, és azt is megtudhatjuk, melyik színpadon milyen jellegű előadásokat adtak elő. Emellett a 18. Stúdiószínházi Fesztiválról is hallhatunk, mely abban az évben Egerbe költözött, úgyhogy érdemes végighallgatni az interjút!

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video