Utazz velünk vissza a múltba! – 2005 október

A 2005-ös év októberi hónapjának fő témája a reklámozás volt. Ekkor került megrendezésre a X. Országos Reklámkonferencia, így a Líceum Televízió stúdiójában is erről kérdezték a szakértőket. Rengeteg hasznos és érdekes információt tudhattunk meg ezen régi felvételekből, amik olykor a mai napig érvényesek és megállják a helyüket. Viszont a hónap nem csak a hirdetésekről szólt. Megemlékeztünk az ’56-os októberi eseményekről, volt autósmagazinunk és kikerült a gólyatábor összefoglaló filmje is. Ezen túl rengeteg érdekességről esett még szó az állandó műsorainkban, azokat is ajánlunk visszatekinteni a nosztalgiázni vágyó nézőknek!

Írta: Angyal Virág

Gólyatábor 2005, Tiszafüred - összefoglaló /2005.10.14./

Ismerkedés, sorversenyek, játékos feladatok, kihívások, buli, koccintás, koránkelés, beavatás. Ezek jellemzőek a főiskola tiszafüredi gólyatáboraira. A 2005-ös elsőéves hallgatók felejthetetlen hetéről készült összefoglaló tökéletesen visszaidézi, milyen is volt a boldog fiatalság.

Filmkészítő hallgatók Országos tábora /2005.10.28./

Az Eszterházy Főiskolán készült hallgatói filmek 2005-ben kitűntek a Filmkészítő hallgatók Országos táborának munkái közül. A fonyódi országos filmkészítő táborban az elmúlt évek vizsgafilmjeit, munkáit elemezték és beszélték át az alkotókkal a résztvevők, erről számolt be az iskola két hallgatója.

Íráskép: Október 23-i megemlékezés /2005.10.18./

Minden év októberében megemlékezünk a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményéről, az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. 2005-ben a Líceum televízió ezen az ünnepen az Írás-kép műsorban verses etűdöt játszott le. Tollas Tibor, Október 23. című verse és az ’1956 - Aki magyar…’ egyik dalának részlete hallható Bölkény Gábor kisfilmjében.

A hónap témája: reklámkonferencia /2005.10.25./

Elege van a reklámokból? Folyton felugranak a hirdetések? Bármerre indul, bárhova néz, csak a reklámok jönnek szembe? Mindenhol utolérnek bennünket! Olykor idegesítőek, rámenősek vagy inzultálóak. A céljuk egyedül, hogy hassanak ránk. Ha a reklámok elemző, tudatos befogadójává szeretne válni, hallgassa meg Hekeli Sándor a Líceum Kiadó igazgatójával és Csépányi Zsolt Médiatudományi tanszék gyakorlatvezető tanárával folyt beszélgetést a sikeres reklámok felépítéséről, üzenetének hatásos megfogalmazásáról és a fogyasztók reakciójáról.

Lóerő és nyomaték – autós magazin – VW Golf V. /2005.10.14./

Az októberi Lóerő és nyomaték autós magazinban a Volkswagen Golf V típusú autót mutatja be nekünk Nagy Olivér. A videóból a gépjármű minden szakmai paraméterét, előnyét, hátrányát, újítást és praktikáját is megismerhetjük. A felvételek izgalmasnak bizonyulnak minden autókedvelő, autóvezető és az utasok számára is.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video